E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAkaryakıta zam geliyor---

Akaryakıta zam geliyor

Akaryakıta zam geliyor
07 Ağustos 2012 - 22:04 borsagundem.com

Alman otobanlarındaki akaryakıt istasyonlarındaki benzin ve motorine yeni zamların yolda olduğu bildirildi

Otobanlardaki her dört akaryakıt istasyonundan birini işleten zincirin açtığı ihalede akaryakıt tedarik hakları çok uluslu petrol şirketlerine satıldı. İhalede Federal Kartel Dairesi'nin beklentilerinin aksine rekabet bağlı olarak herhangi bir fiyat indirimi yaşanmazken, ihaleye katılan çok uluslu şirketlerden Aral, Shell, Total, Esso ve Agip gibi büyük tedarikçiler ile bazı orta ölçekli şirketlerin istasyon başına altı haneli rakamlara ulaşan meblağlar ödediği belirtiliyor. Tank & Rast'ın açtığı ihalede sadece provizyon hakkını değil, tedarik haklarını da satmış olması şirketin akaryakıt ihaleleri açısından bir ilki oluşturuyor. Bu da tekel konumundaki zincirin sadece akaryakıt satışından değil, tedarik haklarından da en başından itibaren sabit pay alacağı anlamına geliyor. Çok uluslu şirketlerin Tank & Rast'ın tedarik haklarını satın almak için ödedikleri rekor meblağların acısını gelecek yılın başından itibaren benzin ve motorin fiyatlarına yapacakları zamlarla çıkaracağı tahmin ediliyor.
Öte yandan Avrupa Otomobil Kulübü (ACE) otomobil sürücülerine tasarruf yapmaları için otobanlardaki petrol istasyonları yerine otoban dışındakilerden akaryakıt almalarını tavsiye etti. Ülkede otobanlardaki akaryakıt istasyonlarının diğerlerine oranla daha yüksek fiyata petrol sattığı biliniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)