E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAKBANK TARIMI UNUTTU---

AKBANK TARIMI UNUTTU

AKBANK TARIMI UNUTTU
19 Şubat 2010 - 08:49 borsagundem.com

Kredilerde önemli bir pazar payına sahip olan Akbank tarımı unuttu. Bankanın tarım kredimerindeki pazar payı yüzde 0.39'a geriledi.

Türkiye'nin en büyük özel bankalarından biri olan Akbank tarım kredilerinde frene bastı. Geçen yıl tarım kredilerini kesen Akbank, yılın ilk dokuz aylık verilerine göre tarım sektörüne sadece 56 bin lira kredi verdi. Yanlış duymadınız sadece 56 bin lira. Yani bir otomobil ya da sadece bir kişiye verilen mortgage kredisi kadar tarım sektörüne kredi kullandırdı. Oysa aynı dönemde Ziraat Bankası, 8 milyar 745 bin lira, Denizbank ise 1 milyar 234 bin lira, Halk Bankası ise 1 milyar 52 bin lira tarım sektörüne kredi verdi. Yine 2009'un ilk dokuz aylık verilerine göre İş Bankası tarım sektörüne 596 bin lira, Yapı Kredi 391, Vakıfbank 372, Finansbank ise 368 bin lira kredi kullandırdı. TEB ve Anadolubank bile aynı dönemde tarım sektörüne Akbank'tan daha fazla kredi verdi. Anadolubank 133 bin lira kredi kullandırırken, TEB ise 204 bin lira tarım kredisi kullandırdı. Koskoca Akbank'ın tarım sektörüne yabancı bankalardan bile az krdi kullandırması dikkatlerden kaçmadı. Bütün bankacıların borcuna en sadık kesimin çiftçiler olduğunu söylediği bir dönemde Akbank'ın bu kararı sektörde tartışma konusu oldu. (Nakdi krediler baz alınmıştır)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)