E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkenerji ve Enerjisa izin kritik ceza!---

Akenerji ve Enerjisa izin kritik ceza!

Akenerji ve Enerjisa izin kritik ceza!
27 Temmuz 2012 - 09:54 borsagundem.com

TEİAŞ elektrik dağıtım şirketlerine toplam 5 milyar TL ceza kesti

TEİAŞ elektrik dağıtım şirketlerine toplam 5 milyar TL ceza kesti. Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre, TEİAŞ bütün elektrik dağıtım şirketlerine talep aşım bedellerinin ve sisteme geri verilen elektrik bedelinin ödenmemesi nedeniyle toplamda 5 milyar TL ceza kesti. Cezayı yorumlayan HSBC Yatırım analistleri ise cezanın kesilme sebebi özelleştirme öncesi döneme dayandığı için
özelleştirilen şirketlerin yönetimleri cezaya itiraz ettiklerini belirterek hazırladıkları raporda şu noktalara dikkat çektiler: "Her ne kadar cezanın uygulanması bu sebepten ötürü düşük ihtimal olsa da cezanın şu anki işletmecilere yansıtılması durumunda Akenerji ve Enerjisa olumsuz etkilenecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • c.b03 Ağustos 2012 18:48

    bu haberde bilgi eksikliği mevcut. hscb bu olayı yorumlayabilmesi için elektrik dağıtım şirketlerinin, piyasada elektrik işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmesi gerekir.

  • fear27 Temmuz 2012 17:56

    özelleştirme öncesi döneme dayanan bir olay icin simdiki sahiplere ceza kesilmesi sacma, bence uygulanmayacaktır.

  • denge27 Temmuz 2012 10:46

    NE DEMEK CEZANIN UYGULANMASININ DÜŞÜK OLMASI DEVLET BÜROKRASİNİN OYUNCAĞIMI KESİLMİŞSE CEZA DEVLET ALIR PARASINI... ALMASSA MİLLETİN HAKKINI NASIL ÖDECEYECEKSİNİZ.