E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkgiray'a şok soruşturma---

Akgiray'a şok soruşturma

Akgiray'a şok soruşturma
22 Ocak 2013 - 09:30 borsagundem.com

Eski SPK Başkanı Vedat Akgiray ve üyeler hakkında Başbakanlık Teftiş Kurulu soruşturma başlattı. İddialar ciddi

Başbakan Tayyip Erdoğan, eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray ve yönetim kurulu üyelerinin gece yarısı değişikliği ile görevden alınmalarının ardından önemli bir soruşturma için talimat verdi. Bülent Aydemir'in Habertürk Gazetesi'ndeki haberine göre Başbakanlık Teftiş Kurulu, SPK'nın eski başkan ve üyeleri hakkında soruşturma başlattı. Ulusal güvenlik boyutu olduğu da belirtilen soruşturma sonucu hazırlanan rapor Başbakan'a sunulacak. Söz konusu iddialar somutlaşırsa dosya yargıya intikal ettirilecek. İşte soruşturma konusu olan iddialar:
*GÜVENLİK:  Rus Altimo ve İsveçli Telia Sonera, Turkcell yönetiminde daha etkin hale geldi. İletişimde faaliyet gösteren şirket yönetimi ağırlığının yabancı ortaklar lehine bzulmması, ülkenin ulusal güvenliğini tehlikeye sokabilir.
*SERT DÜŞÜŞLER: Galatasaray Sportif A.Ş. hisseleri başta olmak üzere bazı şirketlerin hisselerinin halka arzında, küçük yatırımcının korunması ve kaybının önlenmesi konusunda SPK'nın ihmali söz konusu.
*BİMEKS VE BALAT: Özellikle bazı gruplara ait şirketlerin hisselerinde de aynı durum yaşandı. Bimeks ve Balat gibi şirketlerin halka arzı mercek altına alındı. Halka arz fiyatının normalden yüksek olduğu öne sürülüyor.
*HİSSELER ERİDİ:  İMKB'deki rekor yükselişeve ardı ardına kırılan endeks rekorlarına rağmen, son iki yılda halka açılan 51 şirketin 42'si yatırımcısına zarar ettirdi. Küçük yatırımcının mağdur olmasına göz yumuldu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (89)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salo195725 Ocak 2013 17:07

    borsada bankalar haricinde ve eski holdingler haricinde son 2 yılda halka arz edilen nekadar firma varsa hepsi soruşturulmalı.

  • ahmet tutak 24 Ocak 2013 11:15

    battık sayın babacan bimeksde de lütfen akgiray ve mubarek kardeşler işin içinde bunların tutuklanmasını istiyorummm

  • anemon23 Ocak 2013 21:13

    Saygıdeğer İMKB yönetimi gördüğünüz gibi bir tarafta şaşaalı bir yaşam diğer yanda sönen ocaklar var lütfen bunu bilin ve ona göre kararlar alın.Unutmayın ki ZULM İLE ABAD OLANIN SONU BERBAT OLUR sözü boşuna söylenmemiştir.Ben inanıyorum ki önceki yönetimler gibi olmayacaksınız.

  • barış balcılar23 Ocak 2013 15:39

    editör efendi ya da hanımefendi yürekliysen yayınla da yanan yüreklerimize su serp

  • 23 Ocak 2013 14:45

    Buraya yorum yazan bazı kişilerin "almasaydın o zaman sende" manasına gelen akıldan yoksun yorumlarına şaşıyorum doğrusu. Bu mantık doğruysa eğer bütün usulsüzlükler de meşru olmalı. Ne yani;mesela 10 yıl önce şirket patronunun da teşviğiyle ve aslında uygun fiyata VESTEL hissesi alan arkadaşları neyle suçlayacağız. Rakibi ARÇELİK le aynı rasyolara ve reel piyasa değerine sahip olan bir şirket rakibinden çok daha ucuz iken alınmaz mı? Bu sakat bir mantık mı? Geçen süre zarfında ARÇELİK 10 kattan fazla artmışsa buna paralel VESTELinde artmasını beklemek yanlış yatırım stratejisi mi? Bunun aksine bırak ARÇELİK kadar yükselmesini 10 yıl önceki maliyetinin çeyreğine düşmesi normal mi? Bu işte patron merkezli bir soysuzluk yok mu? Lütfen eline kalemi alan işkembeden atmasın, adam gibi yazsın!!

  • süleyman23 Ocak 2013 11:50

    ihyay zarar açıkladıgı içinmi düştü arkadaşlar iheva 30 milyon kar açıkladıda ne oldu oda şimdi hiç olmadıgı yerlerde degilmi bu kansızlar için demekki kar zarar önemli degil

  • hakan23 Ocak 2013 11:45

    acaba bu yorumlari spk görüyormu sayın borsa gündem bi zahmet bu konuylan da ilgilenın sadece yorumları yayınlamayın mağdur olan yatırımcıların vbir nevı sözcu su olun tşklr

  • erkan talik23 Ocak 2013 11:00

    ihyay da bu güce ortak olun dediler küçük yatırımcıyı %65 zarar ettirdiler.ihlas çalışanlarına kağıdı psikolojik baskıyla aldırdılar. küçük yatırımcının elindeki parayı alıp krallar gibi yaşıyorlar.sonrada şirket zarar açıklıyor......Şimdide ihlas grubu bisanı utanmadan halka arz etmeye çalışıyor. Tuzak hazır. Pahalı halka arz yap patron ve diğer yandaş gruplar parayı alsın, küçük yatırımcı bakkalsın...Son dönemde yapılan halka arzların %80 %90da bu tuzaklar yapıldı ve hepsi arz fiyatının altında.....sonra arasıra birileri çıkar borsaya yatırımcı bekliyoruz ve yatırımcı bulamıyoruz diye yakınır basit bir açıklama yapar..sanki küçük yatırımcıyı koruyorlarmış gibi.Eh nede olsa kücük yatırımcı olmasa patronlar ve borsadaki %70 yabancı parayı nasıl kaldırıp bu ülkeden dışarı çıkarak.

  • hahaha23 Ocak 2013 10:34

    marko cevabim sana, tr de herkes zaten ekonomiist, herkes bilir defter degeri,direnc destek,bilanco okur herkes,dimi? adam balatin halka arzina bakar 100 liramiydi kacti, gelmis 10 liraya almaz mi, sonra 4 u de gordu sanirsamm, buna kim dur diyecekti senmi, niye demedin ozaman...

  • mertal23 Ocak 2013 09:34

    al sana halka arz seferberliği kabzımal da girdi burgerci de girdi ayakkabı boyacısı da yatacak yerin yok akgiray!

  • mertmarko23 Ocak 2013 09:31

    marko sen ne ayaksın akgirayın avukatı mısın?1 ay sonra anlkarsın ne akgirayı

  • marko23 Ocak 2013 01:37

    Herkes dert yanıyorda tek suçlu vedat akgiray,mı alamayın kardeşim kim size içini dışını bilmediginiz hisseyi alın dedi?Kazanınca iyide kaybedince kötümü?......

  • 23 Ocak 2013 01:21

    MRGYO yu 1.60tan halka actılar. simdi 0.50lerde.. en guzel soygun sekli.. bi ton hisse var arz fiyatının cok altında. cok magdur var..

  • AY23 Ocak 2013 00:14

    TŞK.LER BORSA GÜNDEM. KONUYU GÜNDEME GETİRDİĞİ İÇİN. ZAMANINDA BU ADAM ÇENESİNİ TUTAMAYARAK SIĞ KAĞITLARLA LÜZUMSUZ AÇIKLAMALAR YAPTI. O ZAMAN ELİMDE ASLAN ÇİMENTO VARDI 540 CİVARINDA ALDIĞIM HİSSEYİ ANCAK 385 CİVARINDA TABANDAN SATMIŞTIM. KENDİSİNE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

  • 23 Ocak 2013 00:06

    patron dedikleriniz kişiler soyguncu ne patronu .

  • GÜNDEM22 Ocak 2013 23:56

    BORSA GÜNDEM ARTIK TAKİPÇİSİ TARAFTARINA HİZMET ETKİ TIKLANMA REKORLARIN KIRASIN .BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIN CANLI 10 GÜN TUTUN BAKIN SEL GİBİ MAGDURLAR HELE 2000 ÖCESİ VE SONRASI KAPALI TAHTALARI DAİMA HANSŞET VE ÇÖZÜMÜN HÜKÜMET MECLİS OLDUĞUNU GÜNDEMDE TUT YETER.

  • fuat22 Ocak 2013 23:46

    Tefecilik yapan şirket halka arz oldu, yatırımcının kanını sömüren şirket. Araştırılsın neler döndü!

  • tarık22 Ocak 2013 23:30

    menders tekstil sahibinide içeri alsınlar

  • seyfo22 Ocak 2013 23:25

    beter olurlar inşallah,bimeks %50 zarar yzmıştım

  • recep kara22 Ocak 2013 23:05

    spk,Araci kurum ,Patron bu üclüden biri isin icinde olmazsa tezgah kurulamaz..Sadece bir günah kecisine olayi yüklemek yanlis bence..Diger iki ayagada el atmadiktan sonra bu yapilan sadece olusan gazi almaktan özeye gecmez..

  • Kaldırılmaya hayır22 Ocak 2013 22:40

    Yatırımcıyı antihalka arz seferberliğine davet ediyorum. Yeni gelen şirketlere hayır. Pahalı halka arzlara hayır. Gelin birlik olalım. Başka türlü bizi dinlemezler. Gelin borsanın önünde oturma eylemi yapalım. Nerde spyd başkanı Arif bey. Artık sözün bittiği yerdmeyiz. Haydi artık bizde çıkalım meydanlara. Ky nin sesini duyuralım gücünü gösterelim. Biz olmadan borsa olmaz. Sayımız hergün azalıyor . Niye kimse bunları konuşmuyor.

  • 22 Ocak 2013 22:24

    bir kağıt 350 tl den 4 nasıl iner dünya tarihinde böyle bir arz nasıl varmı acaba?

  • 22 Ocak 2013 22:21

    spk adam olsaydı ky bunlar başına gelirmiydi....mutlaka arada hata iş bilmezlik yada başka birşeyler varki astronomik fiyatlarda arz ve fiyat garantisi olmadan borsa tarihinde örneği az görülür zararlar oluştu....si yine dua edin başbakan ve bakanları dkanlı adam gerçi sürü de kalmadı hepsi kesildi yeni spk yeni yatırımcılar gelirmi bilemem

  • serkan Ç22 Ocak 2013 22:15

    Herkes kendi elindeki hisseler üzerinden yorum yapmış. Ben bir değişiklik yapayım. Benim dikkatimi çeken GÜVENLİK başlığında tcellin yabancılara verilmeye çalışıldıgından bahsedılıyor. YAA ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa bu hükümet ttkom u sözde Lübnan'a Telsim'i İngilizlere satmadı mı? Bu yapılanlar gözünüzü boyamasın arkadaşlar. Sorun bakalım aracı kurum isimleri açılacak mı? iptaller kalkacak mı?

  • hure wanabe22 Ocak 2013 22:12

    alsınlar paçasını aşağı. yalnız bu işler organizedir "kelle almak" mantığı ile üstesinden gelinmez. tekrar etmeyelim aşağıda en az yedi sekiz ayrı mesajda belirtilmiş başka başka isimler var devlet çalışanı, manipülatör(spekülatör değil aman dikkat), patron olsun. bunların hesaplarını beraber tutmak gerek. ve soruşturmalardan sonra ayrı ayrı açılsa bile davalar birleştirilip hepsi toptan yargılanmalı. ki bu işlerin suç olduğu artık yedi düvele duyurulsun.

  • Ahmet Demir22 Ocak 2013 22:03

    Kiler ve Kiler Gyo'da donen dolaplari da bir zahmet aydinliga kavustururlarsa cok memnun oluruz.

  • ahmet22 Ocak 2013 21:45

    latek lojistiğin gongunuda vedat hoca çalmış,çok iyi bir halka arz gerçekleşti,4 liradan 0ç98 kuruşlar,lthol dönüşüm hep vedat hocanın eseri başbakanlık teftiş kuruluna lateğin halka arzınıda gönderecem incelesinler hadi hayırlısı,sıra şirket sahiplerinde inşallah.

  • ütopya ütopyaaa22 Ocak 2013 21:02

    sayın başbakanım elimizdeki ütopya belgelerini acilen başbakanlık denetleme kuruluna gönderiyoruz. incelensin neler ortaya çıkacak neler.. bu ülkede tuzun koktuğunu göreceksiniz. saygılarımla

  • VEDAT22 Ocak 2013 20:22

    BENDE ZARAR ETTİM VEDAT AKGİRAY SAYESİNDE KRONT TELEKOMU RESMEN YERLERDE SÜRÜNDÜRDÜ

  • arena yolsuzluğu22 Ocak 2013 20:17

    mail adresime gelen bir maili paylaşmak isterim.. okuyun ..okuyunda bu imkb nin ve halka açık şirket pazarının ne hallere düştüğünü görün.... Redington firması dünya üzerinde, Investcorp sponsorluğunda $100m bütçe ile alabileceği tedarikçi iki firma arıyor, Arena Bilgisayar ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nden bir firmada karar kılınıyor. Pragma aracılığı ile pazarlıklar başlıyor. İşlemleri Pragma adına Değer Şahbaz, Arena adına İzi Kohen takip ediyor ve ortakları ile paylaşıyor. Burada satış öncesi hisse durumunu yazalım: İzi Kohen %15.10 Mehmet Betil %11.24 Ahmet Umut Serter %11.12 Alvi Mazon %11.12 Namık Tülümen ve Arzu Tülümen %3.19 Toplam %51.76 Halka açık %48.24 Redington ilk etapta %51.76'lık ellerindeki hisselerin tümünü almaya niyetleniyor fakat kendilerine çağrı yapma yükümlülüğünden ve vergilerden bahsedildiğinde vazgeçiyorlar. Bu sırada fiyatta da İzi Kohen ve diğer ortaklar arasında anlaşmazlık çıkıyor. (Anladığım kadarıyla firmanın satış nedenlerinden biri de bu anlaşmazlık, İzi'nin diğer ortakları hakkında yazdıkları bunu gösteriyor). Bu noktada ortaklar, özellikle Mehmet Betil, az hisseyle çoğunluğu almak istiyorlar, biz bu hisseleri borsada $4-$5'dan rahat satarız zaten diyerek satışa ve fiyata karşı çıkıyor. İzi Kohen burada, SPK başkanı Vedat Akgiray'a, avukatlar Hergüner ve Ali Uzun'a da danışarak, biraz da kendinden feragat ederek bir formül buluyor ve her iki tarafa kabul ettiriyor. Formüle göre Redington, kağıt üzerinde Arena'nın %49.40'ı $42.5m'dan (hisse değeri yaklaşık 4 TL'den) satın alıyor, ekstradan $5m, ortakların satışlardan yaptığı zararı(!) sübvanse etmek amacıyla ödüyor. Asıl ödenen para $47.5m. (Burayı bir örnekle açıklayayım, İzi Kohen satışın ilk günü 3.20'dan 1000 lot hisse sattığında, kalan parasını da, yani 0.80 x 1000 lotu bu $5m'luk paradan kendisine ödendi) Bu noktada birden fazla usulsüzlük zaten kendiliğinden açığa çıkıyor. Hem ortada borsaya bildirilmeyen bir para ve vergisi ortaya çıkıyor, hem de ortaklar daha önce borsaya bildirmedikleri hisseleri satmaya başlıyorlar, çünkü ortak hisselerinin toplamının çağrıdan kaçınmak için %50'yi geçmemiş olması gerekiyor. (Burada şunu da biliyorum, halen eski ortak Mehmet Betil'e ait halka açık hisseler var, sırf bu hisseler SPK tarafından zamanında açığa çıkarılsa idi zaten Redington'un hisse oranı otomatikman %50'nin üzerinde olacak ve çağrı zorunluluğu doğacaktı. Başka bir deyişle, satış öncesi ortaklara ait olan halka açık %15 hissenin tamamı satılmadı, yani başından beri yönetim olarak da hisse olarak da satış aslında %50'nin üzerinde idi) Bu aşamada satış için toplantı odasına giriliyor, Arena'ya ait tüm hesaplar, stoklar, borçlar, bilançolar vs. avukatlar arasında gidip geliyor. Bu yazışmalarda Arena'nın yılda $50m'dan fazla bir ciroyla en çok iş yaptığı 3 şirketten birinin, SPK Başkanı Vedat Akgiray'ın oğluna devrettiği şirketi Bimeks olduğu ortaya çıkıyor. Kohen ve Akgiray eskiden aynı okullarda okumuşlar, ortak Amerika geçmişleri var çok da iyi arkadaşlar. Satış günü, imzalar Polat Oteli'nin Top çoğu hesapta olmayan bu hisseleri İzi Kohen'in satmaya başlamasıyla 4.00TL'den satılan kağıt, 3.64 fiyattan 3.26'ya düşüyor. İzi Kohen'in hisseleri bittiğinde sırayla diğer ortaklar da hisselerini satıyorlar ve kağıt 3.00 TL'nin altında işlem görmeye başlıyor. Küçük yatırımcının 3.00 TL ödeyerek aldığı her hisse ortakların cebine 4.00 TL olarak giriyor. Bu hesapta olmayan kayıt dışı para, Cricket Square, Hutchins Drive, PO Box 2681, KY1-1111, Cayman Island off-shore adresine kayıtlı Redington International Holdings Ltd tarafından ödeniyor. (Tüm belgeler İngiliz Kemal'de mevcut) Kağıdın sert düşüşü ile birlikte İngiliz Kemal, İzi Kohen'e usulsüzlük yap*****rını belgeleyebileceğini içeren dökümanlarla birlikte 'hisse satışını durdurmamaları halinde herşeyi açıklayacağını' belirten birkaç e-mail gönderiyor, fakat cevap alamıyor. Bunun üzerine yolsuzluğu ispatlayan tüm belgeleri basına gönderiyor. Fakat bu skandal basında yeteri kadar yer bulmuyor çünkü o basın kuruluşları Arena ve çalıştığı diğer firmalardan ****** alıyorlar ve yayınlamak istemiyorlar. Sadece Vatan Gazetesi'nden Ufuk Korcan kendisiyle irtibata geçip elinde olan belgeleri istiyor ve akabinde haber yapıyor. Bu haberden sonra, İzi Kohen ve Finans Müdürü Serkan Çelik Hürriyet'e verdikleri röportajda tüm hikayeyi anlatmak zorunda kalıyorlar, $5m hariç. O röportaj için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/16065477.asp İzi Kohen, satış anlaşmasından borsada sattığı halka açık hisselerle birlikte yaklaşık $20m'lık gelir elde ediyor ayrıca aylık $35bin maaş ve çeşitli bonuslarla 3 yıl genel müdür olarak kalıyor. (Burada aklıma gelen gördüğüm bir mail var, her şey bitmiş, imza atılmış, İzi Kohen'in Değer Şahbaz'a yazdığı bir e-mail, ben çok feragat ettim, acaba Redington'la konuşsan da birkaçyüzbin dolar daha benim için ayarlasan) Herneyse, bu arada Arena ve Pragma tüm bilgisayar güvenlik sistemlerini ve şifrelerini değiştiriyorlar. İngiliz Kemal artık emaillere ulaşamıyor, bunun üzerine tüm hikayeyi belgeleyen dükümanlar ve dilekçeler ile SPK dahil birçok yere başvuruda bulunuyor. Hepsinde kimi kime şikayet ediyorsun durumu. Yolsuzluğun peşine düşüleceğine, İngiliz Kemal'in gerçek kimliğinin peşine düşülüyor, vatandaşlık numarası soruluyor ve isim verilmeden şikayetler kabul edilmiyor. Yunanistan vatandaşı bir arkadaşı üzerinden aynı şikayetleri yapıyor fakat bu defa yabancı uyruklu diye şikayet Vedat Akgiray tarafından işleme konulmuyor. Türkiye'ye bir arkadaşı ile belgeleri yolluyor, şahsi başvuru yapılıyor, yine sonuç yok. İnternette bir blogda yayınlıyor, blog erişime engelleniyor. Arena ve Pragma, karşı atak olarak suç duyurusunda bulunuyorlar fakat İngiliz Kemal hem konunun uzmanı hem de yurtdışında, yakalanamıyor. İngiliz Kemal, bunun üzerine neler yapabileceğinin bir göstergesi ve bir çeşit uyarı olarak İnternete başka bir haber sızdırıyor. Koç'ta hukukçu olarak çalışan Değer Şahbaz'ın eşi Deniz Iğdırlı Şahbaz'ın eşine print alması için gönderdiği gizli bir belgeyi yayınlıyor. Belgede Aygaz'ın Totaloil'i satın almak için toplantı odasına girdiğini gösteren bir imzalı yazı var. Birkaç gün sonra Sabah gazetesinde bu haber yayınlanıyor, şirketler yalanlasa da satış birkaç ay sonra gerçekleşiyor, Deniz Hanım'ın Koç'taki işine son veriliyor, kendisi bir arkadaşıyla küçük bir avukatlık firması açmak zorunda kalıyor (http://cshukuk.com/) Satıştan sonra Arena daha da büyüdü, azaltılmış da olsa hep kar açıkladı, Dell dahil birçok marka ile anlaştı, Türkiye dışına açıldı.. Fakat borsadaki hisse değeri hiçbir zaman satış rakamı olan 4.00 TL'nin yanına bile yaklaşmadı. Olan kime oldu, sana, bana, nam-ı diğer küçük yatırımcıya. Tüm hukuksal yolları deneyip meramını anlatamayan İngiliz Kemal, iş ve ülke değiştirmekle uğraştığı sıralarda, bir küçük yatırımcı konuyu mahkemeye taşıyor. En son bana yazdığı şu oldu: "Eğer mahkeme Redington lehine sonuçlanırsa, yani çağrı yapılmazsa maalesef İzi'nin ve Değer'in tüm kirli çamaşırlarını yayınlamak zorunda kalacağım, buna eşleriyle yap*****rı çok özel yazışmalar, hukuksuzluklar, nasıl vergi kaçırdıkları, kişisel hayatları ve arkadaşları hakkında arkalarından ne söyledikleri de dahil." Yukarıda yazılanlar tamamen doğrudur ve tümünü elimdeki belgelerle ispat edebiliyorum. İngiliz Kemal'in bana anlatıp ispatını göndermediği bir çok şeyi ve kişisel hayatları ilgili bildiklerimi yazmaktan kaçındım. Zaten bu yazılanlar doğruysa -ki doğru olduklarına eminim- yakında haklarında birçok dava açılacak; aile ve iş hayatları, prestijleri ile birlikte berbat olacaktır. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukuku devreye girerse, eminim ki arkadaşım hepsinin haddini bildirecektir. Artık bize mahkeme sonucunu beklemek düşüyor, belki tüm belgeler yayınlandıktan sonra bizim farkına varamadığımız birçok usülsüzlüğün siz farkına varacaksınız. Örneğin Redington ve Intercorp'un vergiden kaçmak için parayı ne şekilde transfer ettiğini okuyacaksınız ki biz konuya hakim olmadığımızdan (ve nereye başvuracağımızı bilemediğizden) bu garip para transferlerinden hiçbirşey anlayamamıştık. Tüm gelişmelerden (eğer benim de hesabım kapatılmazsa) sizleri haberdar etmeye devam edeceğim. Teşekkürler.

  • sPk22 Ocak 2013 19:58

    Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray zamanında ben çok zarar yaptım bir küçük yatırımcı olarak

  • emre22 Ocak 2013 19:08

    madem soruşturma acılacak neden danışmanlık görevıne getırıldı

  • idaş.22 Ocak 2013 19:05

    sayın başbakanım sadece vedat akgiray ve ekibine soruşturma yapmak yetmez,halka açık şirketlerin bazılarının yönetim kurulu üyelerine de soruşturma açılmalıdır.

  • cabbar22 Ocak 2013 18:30

    borsagundem,borsa gundem olali bu kadar yorum almadi tek habere:)

  • selim22 Ocak 2013 17:00

    ARENA BİLGİSAYAR''ın satış sürecinin araştırılmasıyla ortaya çıkacaktır. Lütfen namuslu insanları CESUR OLMAYA davet ediyorum. Bunu araştırın.

  • kenan22 Ocak 2013 16:49

    pegyo incelemeye alınmalı ciddi suçlamalar var.peranın her yaptıgı yanına kar kaldı

  • nihayet22 Ocak 2013 16:43

    bu yönetim çok karanlıktı umarım devletimiz gereğini yapar. Suç cezasız kalmaz

  • ÖMER22 Ocak 2013 16:18

    MEMSA-MEMSA1 MUHAKKAK İNCELENMELİ OYDAN YOKSUNLARIN NEREYE GİTTİĞİ İNCELENMELİ MİLLETİN PARASI İLE MİLYONLUK İŞ KUR.OLMAZ.

  • nadir22 Ocak 2013 16:15

    yerinde bir karar vermiş cumhurbaşkanımız kendilerini kutluyorum kimsenin hakkı kimsede kalmaz inşallah 2 yıldır yapılan arzlar mercek altına alınırsa çok organize bir çete de ortaya çıkabilir neden olmasın çünkü yönetim günü bitmeden görevden azledildiler

  • adalet değil22 Ocak 2013 16:13

    geç gelmiş adalaet adelet değildir şimdiye kadar nerdelerdi birilerinin cebi doldu sonra yarım elma gönül alama bence hiç birşey çıkmayacak

  • eski kasar22 Ocak 2013 15:36

    bu spk yonetiminin yatacak yeri yok - say say bitmez ama esas bunlarin korumasinda muhterem kardesler ve ihlas grup hisseleri tam bir rezaletti.

  • ZORLU Soygun!!!22 Ocak 2013 15:36

    İMKB Ahmet Nazif ZORLU'nun babasının çiftliği olmuş.15 yıldan bu yana bu adamın halka açık olan şirketlerinden tek kuruş kar etmiş bir Allah'ın kulu yoktur. Mal alan ömür boyu adamın keyfinin esiri oluyor. Bunun gibi at hırsızlarına devletin yetkili kurumları haddini bildirmezse İMKB üçüncü dünya borsası olarak kalmaya mahkumdur. Allah aşkına şu Vestel Elektroniki devlet bir incelesin. Şu anki borsa fiyatı 1 yıllık cirosunun 10 da 1 i düzeyinde. Dünyada bu orana sahip başka bir şirket daha yoktur. Sayın devlet yetkilileri bu adamın hissesini satın aldığımızdan bu yana paramız pul oldu. 14 yıl önce aldığımız fiyatları görse (6.75) satıp 4 kıblenin 4'ne de yemin edip borsadan uzaklaşacağım. Bizi bu çaputçunun zulmünden kurtarın artık!!!

  • mübarek22 Ocak 2013 15:14

    ataç ve ışıklar lütfen incelensin sayın başbakanım.

  • osman22 Ocak 2013 14:57

    info hissesini bir inceleyin.bu rezalete göz yumanlara yazıklar olsun.

  • vayvay22 Ocak 2013 14:47

    yorumları neden bekletiyorsunuz spk'yı mı örnek aldınız, 3 ay sonra yayınlarsınız...

  • P A K22 Ocak 2013 14:41

    GALİP ÖZTÜRK ŞİRKETLERİDE MİLLETİ SOYDU SOĞANA ÇEVİRDİ, ADAM İÇERDE ADAMLARI DIŞARIDA BUNLARIN HESAPLARINI YETKİLİLER SORMAYACAKMI, UZAN'I YERLE BİR EDEN BU ADAMIN ŞİRKETLERİNE EL KOYUP ZARAR EDENLERİN ZARARINI NEDEN KARŞILAMIYOR, ADAMI İÇERİ ALMAK YETMEZ KY.NIN ZARARLARI NE OLACAK

  • ÖNCE ALDIĞINIZA BAKIN.!!!22 Ocak 2013 13:11

    DİKKAT EDİYORUM,MAĞDURUZ DİYENLERİN HEPSİ DE PD/DD=1'İN ÇOK ÜZERİNDEKİ HİSSELERDEN ALMIŞ

  • hakan22 Ocak 2013 12:49

    delıkanlının biriside çiksada şu unal aysalı bır soruştursa bakalım neler çikacak

  • mataşzede22 Ocak 2013 12:42

    VBG Holdingin Mataş hissederlarına çektirdiğin de unutmayalım.

  • arda çelik22 Ocak 2013 12:37

    alma mzalumun ahını çıkar aheste aheste.......

  • NOSTRABORSAADAMUS22 Ocak 2013 12:22

    NEDEN SÜREKLİ PİYASA DEĞERİ/DEFTER DEĞERİ=1'DEN ÇOK UZAK HİSSELERE İHTİYATLA YAKLAŞIN DİYE YAZIYORDUM.İŞTE BU NEDENLE.EĞER PD/DD'NİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORSANIZ BORSADAN UZAK DURMAK DAHA İYİDİR.HALKA ARZ EDİLEN VE PD/DD=1'DEN ÇOK YÜKSEK İŞLEM YAPILANLAR CAN YAKTI YILLARDIR ŞİMDİ SORUŞTURULUYOR Kİ BU DA İYİ BİR ŞEYDİR.

  • garip yatırımcı22 Ocak 2013 12:11

    vob daki sığ tahtalar tahta değil mi, önlem yok... benim de işim olmaz artık bu piyasalarla...

  • metin gölcük/kocaeli22 Ocak 2013 12:09

    MUHİM OLAN KOKU ÇIKMADAN KOKUYU KOKMASINI ENGELEMEK AT'I ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ.BAL REKLAMI OLUR 1,5 YILDAN BERİ REKALAMIM OLUR MİLLET MISIR ŞURUBU SATILIR TARIM VR KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI UYUR!YIMPAŞİKOMBASAN DİNİ KULANIR DİNİ BÜTÜN İNSANLARIN PARALARI TOPLANIR BATIRILIR BAŞBAKAN BANA SORDUNMU DER! KENARA ÇEKLİLİR!BORSADA KENDİ ATADIKLARI BORSA BAŞKANI MİNİK YATIRIMCILAR SOYULUR İKTİDAR UYUR!ATA SÖZÜ AT'I ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ.

  • madenci22 Ocak 2013 12:07

    BU SORUŞTURMANIN EN ÖNEMLİ NEDENİ GALSARAYLI YATIRIMCILARIN MAĞDURİTETİ VE VERDİKLERİ MÜCADELE,MAHKEMEYE VERMELERİ,İLGİLİ YERLERE ŞİKAYETTE BULUNMALARI,HAKLARINI ARAMALARI,HELAL OLSUN GALSARAY YATIRIMCILARINA.TEŞKKKÜRLER

  • batık borsacı 22 Ocak 2013 11:57

    Utop yayıda ekleyin %375 bedelsiz kararını 4 içinde patronun elindeki hisseleri satmasını beklettikten sonra olumsuz açıkladı.. yetkililer bunuda ekleyin

  • borsazede22 Ocak 2013 11:52

    Eşim in hesabını inceleme yapmışlar 2009 yılındaki yükselişde nasıl olurda 12 bin tl kar yapmış bu kar ı nasıl etmiş forumlardaki yazarları okuyarakmı yoksa kendi iradesi ilemi yoksa bi yazar ın analizini okuyarakmı onun araştırması devam ediyor dosya bilirkişide, yazıklar olsun diyorum. kendi yolsuzluklarını örtmek için bu tip tuzaklar küçük yatırımcıya kuruldu. Amaaa eden bulurrr.

  • cahil22 Ocak 2013 11:32

    mataş satıldı mı satılmadı mı,bilen var mı.

  • metinn22 Ocak 2013 11:16

    netaşın bedelsiz onayında hiçbir neden açıklanmamasına rağmen 2 ay uzamasında spk nın açıklama yapması gerekirdi.

  • yeşilzede 22 Ocak 2013 11:11

    başbakanımızın gözünden birşey kaçmıyor,zamanını bekleyip temizler şu Engin Yeşili için de şikayetlerimizi sıraya almıştır inşallah,göz göre göre halkının soyulmasına izin vermiyecek eminim

  • 22 Ocak 2013 11:11

    BAŞBAKAN ŞU AN KENDİ MİLLETVEKİLİ OLAN KİLER İN SAHİBİ OLAN VAHİT KİLERE DE DOKUNABİLECEK Mİ KİLER HALKA ARZI 6.10 DU ŞİMDİ 1.75 HAYDİ BAKALIMMMMM birde hükumet yanlısı olduğu söyleniyor IŞIKLAR HOLDİNG IEYHO,CEMAŞ Rıza Kutlu IŞIKLAR HER YIL ZARAR AÇIKLAMAKLA, BEDELLİ TOPLAMAKLA ONLARCA ŞİRKET VE HOLDİNG KURAN TÜRKİYE’DE TEK ADAM........ başbakanım sana hep güvendim haydi bakalımmm

  • ahmet arıkan22 Ocak 2013 11:01

    faik ulutaşın batırdığı insanlar için MEMSA VE MEMS1 LERİ DE SORUŞTURSUNLAR

  • Ahmet ARSLAN22 Ocak 2013 10:43

    Arena Bilgisayar'ın çağrıdan kaçmak için Bimeks'e haddinden fazla iskonto ile mal verdiği iddiaları da var ortada. O zaman ki SPK arenaya ceza vermemek için çok direnmişti. Satı sürecide bir sürü tuhaflıkla dolu zaten. Bu konuda incelenmeli.

  • Vatandaş rıza22 Ocak 2013 10:42

    Hükümet bunu göreve getiren değilmi,kaç yıldırda görevde ancak vatandaş şikayet edince borsaya para yatırmayınca,görevden aldılar,yargılansa hapse girse ne olur o kadar mağdurun parsı geriye gelirmi? Ne Yaparlarsa yapsınlar,Türk halkı borsadan yediği kazıklarla öyle korkmuşki kimse borsaya gelmez.

  • Yavuz Selim22 Ocak 2013 10:38

    Borsa yükselirken Sadece Halka yeni açılan 51 şirketten 42 tanesi yüzde 80-90 zarar eder iken diğer İmkb kayıtlı olan yüzlerce şirkette de aynı %80-90 kayıplar sözkonusu. Bedelli sermaye artırımlarını saymıyoruz.

  • karsusan maduru22 Ocak 2013 10:37

    sn başbakanlık teftiş kurulu ve yeni atanan spk başk ve üyelerine karsusandaki olagan üstü fiyat düşüşü,şirket ortaklarının bedelsz gazıyla hhiselerini hiç bir ön açıklama yapmadan boşaltmalarını ve etiler inci büfenin yine hiç bir ön açıklama olmadan almalarını takibe almalarını rica ederim.özellikle küçük yatırımcılar çok magdur oldu

  • yorum koçu22 Ocak 2013 10:34

    ahhhh ki ahhhh,inşaalah bu ah yerine ulaşacak,ky.cının ahı rezil-rüsva edecek şahı.

  • GRSAY'zede22 Ocak 2013 10:32

    Neresi şok? Geç kalınmış bir soruşturma! Soyulmadık bişeyimiz kalmadı sayelerinde. AYSAL 99 TL istiyor, AKGİRAY küçük yatırımcıyı düşünüp 100 TL'ye çıkarıyor bedelliyi. ALlah'ım bu günleri de gördük.SAğolun Sayın Başbakanımız. İNşallah bu soruturma zalimlerin, vicdansızların, soyguncuların ve onlara kapı aralayanların sonu olur.

  • 22 Ocak 2013 10:31

    kullandılar şimdi işleri bitti :) yenisi gelsin dediler getirdiler bunuda kullanacaklar dır

  • İstanbul22 Ocak 2013 10:22

    Helal olsun gec bile kaldilar bunuda ergenekona bagliyip iceri atsinlar bimeks 4 liradan cikart sonra 1 liraya dus ne ala memleket

  • index22 Ocak 2013 10:21

    Borsamız açısından çok yerinde bir karar...yeni yönetimde kendine ders çıkarsın...

  • kaptan22 Ocak 2013 10:19

    fazla heyecan yapmayın ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇTİ kapalı tahtalardan haber yok sahibleri sirketleri batırdı kimbilir şimdi nerde tatil yapıyorlar onları tıksınlar içeri mal varlıklarına el konulsun .daha çok bataklar var DİKKAT..........

  • ludwig22 Ocak 2013 10:16

    Bu halka arz seferberliğinin baş mimarlarından eski imkb başkanı Hüseyin Erkan kesinlikle unutulmamalı!!!

  • sinani22 Ocak 2013 10:13

    Yanlış yapanların yüzü kızarmalı..

  • Çok şükür22 Ocak 2013 10:13

    Şu son 3-4 yıldır yapılan arzlar,bedelliler inanınılır şeyler değildir,inşallah sorumluları en ağır şekilde cezalandırılırda şu yanan içimize bi su serpilir

  • metin22 Ocak 2013 10:08

    Geç kalınmış olsada ,çok doğru bir karar,Türk halkı borsada hep söyüşlendi,artık küçük yatırımcı borsa dedinmmi,illah dedi çünkü hiç bir kurum küçük yatırımcıyı korumadı,Hele Galasaray tarafatralık,kulüpçülük,spor sevgisi kullanılarak çok ailenin emeği çalındı,şuraya bak ya 400 de olan hisse şimdi 40 liralarda yazık değilmi bu insanlara.

  • aysalzede22 Ocak 2013 10:07

    özellikle gsrayda planlı bir şekilde yapılan peşpeşe sermaye artırımları vedat akgirayın haberdar olduğu ve tuttuğu takıma destek verici konuşmalar yapması akıl hocalığı yapması primli sermaye artışına yönlendirmesi başlı başına suç işlemiştir spk dan içeri adım atmasına izin verilmesin

  • 22 Ocak 2013 10:00

    ŞİMDİYE KADAR NERDELERDİ.aMA BUDA İYİ BİR GELİŞME.

  • hacı22 Ocak 2013 09:58

    ALLAH BAŞBAKANIMIZDAN VE EKİBİNDEN RAZI OLSUN BURADA YAZDIK SPK YA DİLEKÇE GÖNDERDİK BİMERE YAZDIK SONUNDA SESİMİZ DUYULDU BU İNŞALLAH YAPTIYSA YOLSUZLUK CEZASINI ÇEKSİN BİR GS HİSSEDARI OLARAK YAŞADIKLARIMI ANLATSAM AĞLARSINIZ.BU YAŞADIKLARIMDA KATKISI VARSA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM HAMDOLSUN Kİ SİYASİLERİMİZ VİCDAN SAHİBİ

  • volkan22 Ocak 2013 09:54

    helal olsun başbakan hüseyin erkan beyide unutmayalım

  • kemoli22 Ocak 2013 09:49

    Bence çok geç kalındı,KRATL'da öyle,şirkete soruyoruz,her şey normal diyor,Bir şirket zarar etmek için halka açılırmı,bunuda araştırın..

  • ASLAN22 Ocak 2013 09:48

    Sizce bu işlerden çıkarı olmasa böyle şeyler yapar mıydı.

  • adanalı22 Ocak 2013 09:46

    başkanlığı boyunca hep yabancılara ve sahtekar patronlara yardım etti. başbakana ve cumhurbaşkanına daha önce mektup da yazdım.

  • trader22 Ocak 2013 09:46

    temiz sayfa için herşeyiyle yeni yönetim gerekiyordu. eski kurul üyesi başkan oldu. ne anladık bu işten kocaman bir hiiçççç.

  • VESTEL-ZORLU!!!!!22 Ocak 2013 09:41

    Sayın Başbakanım 14 yıldır Vestel Elektronik hissedarları kan ağlıyor. Bu şirketin yetkilileri her ün çıkıp ahkam kesiyor olmalarına bakmayın. 10000 endekste 6 liraya aldığımız hisse 83 000 endekste 2 TL. Evimiz başımıza yıkıldı. Bu zaman zarfında şirket 10 kat büyüdü. Bizim elimizdekinin değeri ise çeyrek fiyatına düştü! Yeter artık! Bir Allah kulu çıkıp şu Vestel Yönetiminin vicdansızlığına bir dur desin!!!İmdaaaattttt!!!!

  • ali tutar22 Ocak 2013 09:41

    15 adet şikayetim vardı birine cevap bile vermediler. dilekce kanunu var. adamlat tam derebeyi idi. iyi oldu.

  • ertugrul0622 Ocak 2013 09:39

    başbakanım çok yaşa bu olay çok ses getirir ...

  • hesap versinler22 Ocak 2013 09:37

    Hala arz seferberliği site bakkalı manavı borsaya fahiş rakamlarla gelmesine izin veren metro operasyonunda birçok iddiaanın olduğu hu yönetim hesabını versin.yatırımcıyı jetiz yerine koyan patronlar servet kazandı bedelini ky ödedi.gerçi bu adamlar kılıfını da hazırlanmıştır o da ayrı.

  • Barış22 Ocak 2013 09:32

    Bence borsa için olumlu bir adım. Temiz bir sayfa açılacak

  • yildo22 Ocak 2013 09:31

    ABD de veya avrupa birliğinde olsa ömür boyu hapisten kurtulamazdı