E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkıl almaz bir hisse satışı! ---

Akıl almaz bir hisse satışı!

Akıl almaz bir hisse satışı!
04 Ekim 2012 - 08:08 borsagundem.com

Ataç, 5 milyona aldığı Gediz İplik’e 16.5 milyonluk iştirak hissesi satacağını açıkladı

BORSAGUNDEM.COM
Ataç yüzde 27’sini 5 milyon liraya satın aldığı Gimsan Gediz İplik’e 16.5 milyon liralık hisse satıyor. Bu konuda şirketten yapılan açıklama şöyle: “Şirketimiz yönetim kurulu, Bağlı ortaklığımız Kışlahan Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği hisselerinden 4.000.000 adedinin, beheri 4.13 TL olmak üzere 16.520.000 TL. 'ye Gimsan Gediz İplik ve Mensucat Sanayii A.Ş 'ne satılmasına karar vermiştir.” Gözaltı Pazarı’nda işlem gören Gediz İplik’in sermayesi 7.2 milyon lira. 2012 yılı sadece üç aylık zararı 1 milyon lira ve toplam aktifleri ise 18 milyon lira. Şirketin öz sermayesi de 16 milyon lira. Yani şirketin bütün varlıklarını satsanız Ataç’ın devretmek istediği 16.5 milyon liralık hisse değerini ancak karşılar. Peki halka açık binlerce yatırımcısı bulunan bir şirket bu hisselerin karşılığını nasıl ödeyecek? Kredi mi alacak? Ya da yeni patronlara mı borçlanacak? Yoksa Ataç’ta olduğu gibi bedelli sermaye artırımı mı yapılacak? Yapılan açıklama borsa çevrelerinde “Akıl alması zor bir Hisse satışı” şeklinde yorumlanıyor.
Ataç patronları diğer taraftan da 4 lira seviyesinden halka arz ettikleri hisseleri bugün 1 lira seviyesinden satmaya devam ediyor. Neler olduğunu anlamak zor?
BELEDİYE İLE İTİLAFLI KONUMDALAR
Borsagundem.com geçtiğimiz günlerde yine Gediz’de yaşanan bazı sıkıntıları haber olarak gündeme taşımıştı. İşte o haber:
GİMSAN Gediz İplik’in Olağan Genel Kurul toplantısına Gediz Belediyesi damga vurdu. GİMSAN’da kuruluşundan bu yana pay sahibi olan Gediz Belediyesi yönetimin ibrasından, denetçi seçimine kadar Olağan Genel Kurul’da gündeme gelen tüm kararlarda çekimser oy kullandı. Gediz Belediyesi’nin, şirketin merkezinin İstanbul’a taşınması ile birlikte başlayan ve üretim yapamaz hale gelmesi ile sonuçlanan süreçten yönetim kurulu üyelerini sorumlu tuttuğu biliniyor. 1970 yılında Gediz Depremi sonrasında yurt dışına çalışmak için giden Gediz ve köylerine mensup kişiler tarafından kurulan Gediz İplik, gelinen noktada kurucuları için tam bir hayal kırıklığı. Yurt dışına çıkan Gedizlilerin tasarruflarını değerlendirmek amacıyla çok ortaklı olarak kurulan ve 1977-2000 yılları arasında Türkiye’nin sayılı ihracatçıları arasında yer alan GİMSAN Gediz İplik bugün üretim yapamaz durumda. Gediz Belediyesi’nin itirazı da bu noktada başlıyor. Son olarak Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, 2010 yılında yaptığı açıklamada, yönetim problemleri ve “Et 2000” şirketinin satın alınmasıyla şirketin mali yapısının bozulduğunu açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)