E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAkıl vereceğine işini yap!---

Akıl vereceğine işini yap!

Akıl vereceğine işini yap!
16 Şubat 2011 - 16:54 borsagundem.com

Editör yazılarında iki haftada bir aynı başlığı kulanan yayın yönetmeni, bankacılara ve borsacılara akıl veriyor...

BORSAGÜNDEM olarak bugüne kadar kimseyle kişisel kavgalara girmedik. Kimseyle ilgili olumlu ya da olumsuz haberler yapmadık. Kişilerle hiç işimiz olmadı. Olmayacak da… Ancak!

Hep küçük yatırımcının yanında olduk. Kendi çapımızda küçük yatırımcıları korumak için savaştık. Çarpıştık. Haberler yaptık. Gücümüz yettiğinde herkesi uyardık. Küçükleri savunduk, büyükleri uyardık.…

Bu süreçte bazen spekülatörleri bazen SPK’yı bazen de şirket yöneticilerini karşımıza aldık. Haksızlıklara dur demek için yazdık, yazmaya da devam ediyoruz. Devam da edeceğiz.

Bazen uyarılar aldık, bazen davalarla karşılaştık. Açılan davalar karşısında ne pahasına olursa olsun dik durduk. Onurlu bir şekilde yazdıklarımızın arkasında durduk. Gazetecilik yaptık.  

Keşke herkes bizim kadar dik dursa, onurlu olsa. Basında herkes işini yapsa, gazetecilik daha güzel yapılmaz mı? Herkes başı dik onurlu yazılara imza atsa yazılarının arkasında, en az bizim kadar dursa. Yayın yönetmeni yayın yönetmeni olarak çalışsa, muhabir muhabirliğini yapsa, habere odaklansa, editörler de editörlük yapsa gazetecilik daha güzel olmaz mı?  

Yazı yazmaktan bihaber yöneticiler, dergi yönetmekten aciz gazeteciler kendini “küçük tanrı gibi gören”ler, kendileri ile yüzleşse, aynaya bakıp dış şeklini değil kendi iç yüzünü de görse, kendi iç yüzü ile yüzleşse daha güzel olmaz mı?

Bankacılara borsacılara akıl veren, kendi çapında her şeyi bilen, “aradığı insanlara haber adına soru sormak yerine saatlerce esir alan, kendi fikirlerini anlatan” yöneticiler, biraz da kendi işlerine baksa güzel olmaz mı?

Yayın yönetmenliğini aldığı günden bu yana dergisi yerlerde sürünen rakibine karşı satış rakamları ile her hafta ezilen, içerik olarak zayıflayan, hatalarla dolu dergi çıkaran yöneticiler biraz kendi işlerini yapsa ne olur acaba!

Bir yılda rakibinden yaklaşık 80 bin dergi az satan, yazdığı editör  yazılarında iki hafta da bir aynı başlığı kullanan yayın yönetmenleri, acaba başlık bulmakta mı zorlanıyor.

Bunları kim için mi yazıyoruz? Her hafta “moral bulan rakamlarla” moral bulan yöneticiler için… Sağda solda bankacılara borsacılara akıl veren, yayın yönetmenleri için yazıyoruz.  Siz siz olun kendi işinizi yapın. İnsanların ekmeği ile oynamayın. Başkalarının işine gücüne çamur atmayın. Çünkü eliniz kirlenir çamur elinizde kalır. Çünkü sizin elinizi biz en az sizin kadar biliyoruz. O eller çamur tutar. Sonra insan içine çıkamazsınız.  (BORSAGÜNDEM.COM)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rikkat17 Şubat 2011 09:03

    Sizi hergün okuyorum.Bence diğer tüm sitelere fark atıyorsunuz.Takipteyiz..

  • bogü 17 Şubat 2011 07:05

    Sizin dürüst olduğunuza inananıyorum.

  • sergenli17 Şubat 2011 01:02

    Bence borsagündem harika bir site.. Her gün takip ediyorum..

  • bb16 Şubat 2011 19:16

    eminimdir borsa gündem diğer gazete tıklarına bile fark atıyordur.haber olarakta ekonomi olarakta hem hızlı, hem kullanıcıda linklerden rahatlıkla bakabiliyor takas analizlerine kadar hem güncel bu siteyi diğer haber gazetelerine değişmem daha ne osun diğer siteler yok üye ol yok aşağı yukarı boş şeyler,her karşılaştığım yatırımcı borsacı ve arkadaşlara tavsiye ediyorum her zaman, borsa gündemin işi gücü rast gele tşk

  • ilker16 Şubat 2011 18:24

    takipçiniziz.

  • amr diab16 Şubat 2011 17:44

    helal borsagündem sonuna kadar yanındayım....

  • murat16 Şubat 2011 17:38

    bu tür ekonomi dergilerine insan niye para verir anlamıyorum...dergideki her türlü bilgiye internet ortamından daha güncel datalar halinde ulaşmak zaten ÜCRETSİZ...