E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiAkıllı telefon 1. çeyrek satışları---

Akıllı telefon 1. çeyrek satışları

Akıllı telefon 1. çeyrek satışları
17 Mayıs 2013 - 18:27 borsagundem.com

Analiz şirketi IDC, 2013 yılı 1. çeyreğinde akıllı telefon satışlarının işletim sistemlerine dağılımını gösteren raporunu yayınladı.

2013 Yılı 1. çeyrekte dünyada 216 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşti. Analiz veri şirketi IDC tarafından açıklanan raporda 1. çeyrekte gerçekleşen sevkiyatın, % 92 civarında bir oran ile büyük bir bölümünü Android ve iOS işletim sistemli cihazlar oluşturdu. Raporda 2012'ye oranla Android ve Windows'un dikkat çekici yükselişine karşın, Apple iOS'un düşüşü dikkatlerden kaçmadı. Android ve iOS'un bu dönemde toplam 199 milyon civarında satış yakaladığı belirtildi. IDC Açıkladığı raporda birincilik %75 gibi pay ile Android’in elinde bulunmakta. İkinci sırada bulunan Apple iOS %17’lik bir paya sahip. Üçüncülük için kıyasıya bir rekabet yaşandığı ve bir diğer akıllı telefon üreticisi Windows Phone’un, Blackberry’i geride bırakıp üçüncü sıraya yükseldiği görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)