E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAKIN İPEK’TEN STAR TV, MİLLİYET VE VATAN’A 425 MİLYON DOLAR---

AKIN İPEK’TEN STAR TV, MİLLİYET VE VATAN’A 425 MİLYON DOLAR

AKIN İPEK’TEN STAR TV, MİLLİYET VE VATAN’A 425 MİLYON DOLAR
10 Ocak 2010 - 10:08 borsagundem.com

Borsa kulisleri bu söylentilerle çalkalanıyor. Cuma günü öğlen saatlerinde kulislere sızan bilgiler İpek ve Koza hisselerinde sert yükselişe neden oldu! İşte medya ve borsa çevrelerinde şok etkisi yaratacak satışla ilgili iddialar

Borsa kulislerinde Cuma günü İpek-Koza Grubu patronu Akın İpek’in Doğan Grubu ile el sıkıştığı iddiaları kulaktan kulağa fısıldanmaya başladı. Doğan Grubu geçtiğimiz aylarda stratejik ortaklık başta olmak üzere satış konusunda görüşmelere başlayacağını açıklamıştı. Hemen ardından da Akın ipek’in Doğan Grubu gazetelerini alacağı söylentisi çıkıştı. Bu söylentilerin ardından Doğan Grubu, “Niyetimizi daha önce bildirdik” açıklaması yaparken, İpek Grubu, “Medyada büyümeyi hedefliyoruz” diyerek kesin bir dille satış söylentileri yalanlamadı. ARTIK RAKAMLAR KONUŞULUYOR Dün yeniden kulislere sızan söylentilerde artık rakamlar telaffuz edilmeye başlandı. Milliyet, Vatan ve Star TV için iki grubun el sıkıştığı ve üç yayın grubuna 425 milyon dolar değer biçildiği öne sürülüyor. Sadece Star TV’yi 308 milyon dolara TMSF’den alan Doğan Grubu’nun bu satıştan elde edeceği gelirle eğer davayı kaybederse vergi borçlarını karşılamayı amaçladığı belirtiliyor. Ancak 6 milyar doları aşan vergi borcu nedeniyle haciz işlemleri başlatan Maliye’nin de satışta taraf olduğu ve elde edilecek gelirin de haciz kapsamında bloke edileceği belirtiliyor. Maliye’nin bu satışa vize verdiği de kulislere sızan söylentiler arasında. HİSSELER TAVAN OLDU Cuma günü özellikle ikinci seansta tavan seviyeye yükselen İpek Matbaacılık ve Koza Davetiye hisselerindeki hareket de iddiaları doğrular nitelikte! Ancak geçmişte benzer söylentiler ve iddiaların ardından hisselerde sert yükseliş yaşanmış, fakat iki grup da kesin bir dille olmasa da satış söylentilerini yalanlamıştı. Diğer taraftan Doğan Grubu’nun oluşturduğu ikinci pakette yer alan Hürriyet ve Kanal D’yi Rus işadamlarını talip olduğu ve görüşmelerde son aşamaya gelindiği de yine BORSAGUNDEM.COM’a ulaşan iddialar arasında. Doğan Grubu’nun bu satışın da bir an önce gerçekleşmesi için çaba harcadığı, ancak Maliye’nin ise bu satışa onay vermediği söyleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)