E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizAlan Yatırım’dan altın analizi---

Alan Yatırım’dan altın analizi

Alan Yatırım’dan altın analizi
13 Ekim 2017 - 12:36 borsagundem.com

Alan Yatırım altın fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu

Bu günlerde piyasayı meşgul eden iki önemli gelişme Trump’ın vergi reformu ve Fed’in faiz hamlesi. Bu iki önemli gelişmenin nasıl sonuçlanacağı konusunda beklentiler oluşsa da bu sürecin belirsizliği Altın’da pozitif görünümlü yatay dalgalanma yaratmaktadır. ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Trump’ın vergi reformunu yıl bitmeden kongreden geçirmek istediğini belirtmiştir. Trump’ın seçim kampanyasındaki en önemli vaatlerinden biri mevcut vergi sisteminin değiştirilmesi olsa da piyasada her görüş Amerikan ekonomisine olumlu sonuç doğuracağını düşünmemektedir. Moody’s geçen haftaki yaptığı yazılı açıklamada olabilecek bir vergi indiriminin ABD’de bütçe açığını ve devlet borcunu arttırabileceği endişelerini taşıyarak ABD’nin kredi görünümünün olumsuz olabileceğini açıklamıştır. Ancak ABD ticaret bakanı Ross, bu mevcut reform ile kurumlar vergisinin %30’lardan %15-20’ye indirilerek gayri safi yurtiçi hasılayı %1 arttırabileceğini belirtmiştir. Bu mevcut fikir ayrılıkları bulunurken bir yandan Çarşamba açıklanan FED tutanaklarında görülen FED yetkililerinin  güvercin tutumu Aralık ayı faiz arttırım konusunun hala yapılabilir olduğunu gösterse de makro veriler mevcut durumu çok desteklememekle beraber bugün açıklanacak olan Amerikan enflasyon dataları takip edilecektir. Mevcut istediğini yapmakta sıkıntı yaşayan Trump ve FED’in ekonomik trend konusunda kararsızlığı bu ortamda altına destek olmaya devam etmektedir.


Jeopolitik riskler Altına pozitif yönlü destek vermeye devam etmekte…

Altın yıllardır güvenli liman olması sebebi ile talep görmektedir. Genelde jeopolitik risk bazlı yaşanan olaylar altına pozitif trendini vermektedir. Bu günlerde ABD’nin Kuzey Kore ile yaşadığı gerginlik ve Çarşamba Japonya’nın duyurduğu ve ABD donanması ile yaptığı tatbikat ve Trump’ın “uzlaşmacı olmayan” söylemleri altına pozitif katalist olmaya devam etmekte. Ayrıca Orta Doğu’daki savaşın devam etmesi ve yeni gerginlikler çıkması ayrıca altına destekleyici bir unsur olarak görünmektedir.

Yeni güvenli liman kripto paralar mı?…

Son yıllarda yükselişi ile gözden kaçmayan ve gelişi ile finansal piyasalara köklü değişiklikler yaratabileme potansiyeli ile finansal piyasalara giriş yapan Bitcoin, fiyat hareketlerinde aşırı volatil dalgalanmalar görünse de kripto paraların kullanım izin veya yasakları dışında dünya piyasalarındaki risk primini arttırıcı haberlere altın reaksiyonu vermeye başlamıştır. Altın gibi jeopolitik risklerde güvenli liman gibi Bitcoin’de ve ardındaki diğer kripto paralarda da bir yükseliş görmekteyiz. Altın gibi fiziksel bir emtia özelliğini göstermek dışında yeni bir sisteme öncülük etmesi ve bunun desteklenmesi ile Bitcoin bu günlerde 5800 dolar seviyelerini test etmiştir. Bitcoinin fiyatının aşırı değerlenmiş olarak balon riski taşıdığı ve Altın’ın en kötüsünü geride bırakarak “Fiziki Güvenli Liman” olarak uzun vade de gücünü koruması beklenmektedir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)