E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAlarko Biga’da santral inşa edecek---

Alarko Biga’da santral inşa edecek

Alarko Biga’da santral inşa edecek
20 Aralık 2010 - 11:59 borsagundem.com

Enerji, hemen hemen tüm büyük şirketlerin bir şekilde ilgi gösterdiği sektörlerin başında geliyor. Ülkenin dört bir yanında dev santral projeleri devreye giriyor.

Sektöre ilgi duyan, üretimin yanı sıra dağıtım alanında boy göstermeyi tercih eden gruplardan bir tanesi de Alarko. Halihazırda üç HES, iki de doğalgaz çevrim santralini işleten Alarko Şirketler Topluluğu’nun kurulu gücü 220 MW.
Alarko Grubu, yepyeni bir proje ile bu üretim gücünü önemli oranda artırmayı planlıyor. Alarko CEO’su Ayhan Yavrucu’ dan aldığımız bilgiye göre grup, termik santral kurmak için harekete geçti. Grubun Çanakkale Biga’da toplam 650 dönüm arazileri bulunuyor. İşte yeni termik santralin de bu arazi üzerine kurulması planlanıyor.
Santral için gerekli hazırlıkların yürütüldüğünü kaydeden Ayhan Yavrucu, yakın zamanda projenin kamuoyuna tanıtımının yapılacağını kaydediyor. Termik santral ile enerji sahasındaki etkinliklerinin büyük oranda artacağına inandığını belirten Yavrucu, “Aynı zamanda bir HES projemizi de yakın zamanda devreye alacağız” diye konuştu. Alarko’nun termik santral ve HES projelerinin 2,5 milyar dolarlık yatırım bedeli olduğu kaydediliyor. Ekonomist

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk Erbaş20 Şubat 2012 12:11

    Arkadaşlar bu nasıl iş yahu kurulçak kuruldu alorkonun bir içratı yokki boşuna ümit bağlamayın söylemesi

  • hüseyin ülker10 Kasım 2011 16:03

    allah nasip ederse çalışmak isterim böyle holding,lerde inşallah

  • şerafettin boz29 Eylül 2011 13:20

    allah nasip etsin inşallah bizde çalışalım sürekli kedinin fareyle oynadıgı gibi bizle oynayan fabrikalardan kurtulalım , sürekli bizleri küçümseyen işden çıkarırız haaa diye azarlayan fabriklaradan kurtulalım daha yazıcak bir çok şey var ama en önemlisi kendini tek olarak gören ve başka yatırımcılara devletleri kullanaraktan bu topraklara ıstıhtam saglanmasını engelleyen kurumlardan kurtulalım...........

  • musa demirkan23 Mayıs 2011 18:02

    allah nasip etsin inşallah bizde çalışalım