E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlcoa zarar açıkladı---

Alcoa zarar açıkladı

Alcoa zarar açıkladı
09 Temmuz 2013 - 07:59 borsagundem.com

Alüminyum devi Alcoa, düşük gelirden ötürü zarar açıklasa da, şirketin satışları beklentilerin üzerinde geldi

ABD'nin en büyük şalüminyum şirketi Alcoa Inc., Amerikalı otomobil üreticilerinin son modellerinde daha fazla hafif ağırlıklı metalden kullanmasıyla 2. çeyrekte beklenenden iyi rakamlar açıkladı.
Alcoa yıllık bazda hisse başına 11 cent zarar ederken, şirketin masraflar ve yasal anlaşmaları hariç kârları 7 cent ile, Bloomberg tahmini olan 6 centin üzerinde geldi. Alüminyum devi şirketin satışları 5.85 milyar dolara gerilese de, 5.79 milyar dolar beklentiinin üzerinde oldu.
Alcoa, Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Klaus Kleinfeld'in şirketin dökme alüminyum işlerine bağımlılığını azaltmaya çalışmasıyla tasarlanmış ve hadde ürünleri birimlerindeki satışlarını artırıyor.
Diğer tarafta Amerikalılar da 2007'den bu yana en yüksek seviyelerde otomobil ve kamyonet satın alıyor ve otomobil üreticileri daha sıkı yakıt tasarrufu standartlarını tutturmak için alüminyum tüketimini artırıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)