E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAlex'in Kuran-ı Kerim sırrı---

Alex'in Kuran-ı Kerim sırrı

Alex'in Kuran-ı Kerim sırrı
23 Mart 2011 - 09:32 borsagundem.com

100-200 bin euroya bir gecede kulüp değiştirilen ülkemizde, 'Benim için para değil, söz önemli' diyen Alex'in büyük fedakarlığı

Atatürk hayranı...Tarihe meraklı... Osmanlı-Türk tarihini araştırıyor... Her dine meraklı... Kuran-ı Kerim'i de okuyor... Türk vatandaşı değil ama en az bizim kadar ülkemizi seven bir kişi...
Alex'in 'Sekiz yıllık Fenerbahçe döneminde' attığı goller, yaptığı asistlerle kırdığı rekorları yazarak, 'Yaşlandı, koşmuyor. Takım sahada on kişi oynuyor' diyen 'Anti-Alexciler'den söz etmeyeceğim.
Hatta 'Takımın içinden veliaht çıkarmak' isteyenleri de hatırlatmayacağım.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın övdüğü, yöneticilerden taraftarına kadar her takımın, 'Neden bizim böyle bir futbolcumuz yok' dediği Alex'in 'bilinmeyen yönlerini, adam gibi adamlığını' yazacağım.
PALAVRA DEĞİL GERÇEK
Önce devre arası Antalya kampında, Nihat Özbağı'nın otelinin çatı katındaki özel odasında Ali Yıldırım, Murat Özaydınlı, İlhan Ekşioğlu ve Cihan Kamer'e söylediği 'Benim için para değil, söz önemli' lafı ile başlayayım. Günü kurtarmak, şirin görünmek için söylenen palavra bir söz değil, gerçekmiş.
O gece 'Olur ya belki benim ayrılmamı da isteyebilirsiniz. 'Alex artık yollarımızı ayırma zamanı da geldi' diyebilirsiniz. Eğer böyle bir şey olursa, bavulumu toplar, Türkiye dışında futbol hayatıma devam ederim' demesi de samimi, canı gönüldenmiş.
FORMA AŞKI İÇİN...
Neden mi!
200 bin euroyu beğenmeyip Futbol Federasyonu'na başvuranlardan tutun, 300-500 bin euro için gece yarısı iki saat içinde kulüp değiştiren bizim futbol ailemizde Alex, F.Bahçe'de para için değil, forma aşkı, kulüp sevgisi için oynuyor.
İstese, F.Bahçe'den aldığı 3.5 milyon euroda direnir, kapısını çalmak için bekleyen Beşiktaş ve G.Saray'a giderdi.
Olmadı, gelişini dört gözle bekleyen Brezilya'ya dönerdi.
Hiçbirini yapmadı.
BUNU KAÇ KİŞİ YAPAR!
F.Bahçe'den aldığı 3.5 milyon euronun 1 milyon 250 bin eurosunu da bir kalemde sildi. Yıllık 2 milyon 250 eurodan iki yıllığına imza attı.
Bu fedakarlığı kaç kişi yapar!
Başkan Aziz Yıldırım, yıllar önce yuhalandığı Avrupa maçında ayağa kalkıp 'alkışlamasa' bugün Alex mi vardı!
HEP TÜRKİYE'Yİ GEZİYOR
Bilinmeyen, örnek olacak çok yönü var Alex'in.
Türk vatandaşı değil ama en az bizler kadar ülkemizi seviyor. Atatürk hayranı. Tarihe meraklı. Osmanlı-Türk tarihini araştırıyor. Ciltlerce Atatürk hakkında kitap okudu. Her dine de meraklı. Konuşmalarında 'Futbolcu olmasam, din akademisyeni olurdum' diyor.
Dikkat edin, devre arası tatillerinde, ülkesine gitmeyip ailesi ile birlikte karış karış Türkiye'yi geziyor.
BÜYÜDÜKÇE KÜÇÜLDÜ
SİZ sekiz yıl içinde hiç Alex'i barda, pavyonda, eğlence yerlerinde gördünüz mü!
Ağzından kötü söz işittiniz mi!
Şöhretin zirvesinde olmasına rağmen alçakgönüllü, güler yüzlü, gençlerle bowling oynayıp saatlerce sohbet edecek kadar centilmen.
34 yaşında olmasına rağmen her gün tek başına idman yapacak kadar mesleğine aşık.
Türkiye'de az olan 'Büyüdükçe küçülmesini' bilen örnek insanlardan.
Şampiyonluk sloganı
F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza bu sezonki şampiyonluk yarışının parolasını açıkladı. Adnan Polat'ın '20.45' ve 'Çıldırın' sloganlarının ardından Alex de F.Bahçe'nin şampiyonluk parolasını 22.05 olarak ilan etti.
Trabzonlu bir taraftar Alex'e twitterdan 'F.Bahçe'ye gelmiş en iyi futbolcusun. Ama bu sezon Trabzonspor şampiyon olacak. Hiç şansınız yok' diye mesaj attı. Alex de '22.05'i bekleyeceğiz' diyerek 22 Mayıs'taki ligin son haftasını işaret etti.

Alaattin METİN - AKŞAM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MAHALLELİ23 Mart 2011 20:55

    TÜRKİYENİN GURURU FENER,FENERİN GURURU ALEX,BÖYLESİ TÜM TAKIMLARA NASİP OLSUN Kİ,TÜRK FUTBOLU DÜNYADA KONUŞULSUN.

  • MAHALLELİ23 Mart 2011 20:54

    TÜRKİYENİN GURURU FENER,FENERİN GURURU ALEX,BÖYLESİ TÜM TAKIMLARA NASİP OLSUN Kİ,TÜRK FUTBOLU DÜNYADA KONUŞULSUN.

  • ahmet balta23 Mart 2011 20:41

    alex hacca git dostum yakışır sana..

  • haloga23 Mart 2011 09:49

    Fenerbahçe Alex le ömür boyu sözleşme yapmalı böyle bir insan bir daha zor gelir Türkiyeye Fenerbahçe de oynadığı için bir Fenerbahçeli olarak mutluyum ve gururluyum sağolasın Alex