E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAli Koç'a bir yerlerden baskı mı var!---

Ali Koç'a bir yerlerden baskı mı var!

Ali Koç'a bir yerlerden baskı mı var!
21 Mayıs 2012 - 08:52 borsagundem.com

Aziz Yıldırım 10. kez F.Bahçe Başkanı seçilirken, Ali Koç'un yönetime girmemesi herkesi şoke etti

Sabah 08.30'da kongre salonuna gittiğimde, kapıda yüzlerce kişi yeni yönetim kurulunu merak ediyordu. AKŞAM gazetesinde çıkan haberleri okuyanlar etrafımı çevirerek, Ali Koç'un yönetime girip girmeyeceğini soruyordu. Çünkü gazetemizde, kulüp sevgisi ile aile baskısı arasında kalan Koç'un girmeyeceği yönünde izlenim edindiğimi yazmıştm.
F.BAHÇE'DE yıllardır kongre sabahı yönetim kurulu aday listeleri salona erkenden getirilir. Oy sandıkları 10.00'da açılacağı için 09.30'da her şey hazır olurdu. Bu kez saat 10.00'u gecesine rağmen listeler yoktu. Olmaması kötü bir işaretti.
KOÇ, PARTİ LİDERİ GİBİYDİ
LİSTELER ortaya çıkınca üyeler arasında bir burukluk oldu... Ali Koç, camianın güvendiği, daha da önemlisi inandığı ve 'geleceğin başkanı' olarak gördüğü kişiydi..
Salona girdiği vakit üyeler etrafını 'bir parti lideri' gibi çevirdi. Boynuna sarılıp ağlayanlar vardı. Şöyle diyorlardı:
'Neden Ali Bey? F.Bahçe'yi ve bizi sevdiğinizi biliyoruz ama bu baskı o kadar mı ağır? Geri dönme şansınız yok mu?'
MUSTAFA KOÇ SÖYLEMİŞTİ
AMA karar verilmişti...
HAFTALAR önce Mustafa Koç, dost sohbetlerinde, hatta ekonomi müdürleri ile yaptığı toplantıda, Ali Koç'un girmeyeceğini açıklamıştı da, kimse inanamıyordu... Tıpkı Aziz Yıldırım gibi o da belki ailesinden çok seviyordu F.Bahçe'yi...
SAATLER geçtikten sonra kulislerde, 'Ali Koç'a aile baskısı yapıldı. Babası, halaları, ağabeyi 10 ay önce kötü olaylar başlayınca, 'Bize kulübü yarı yolda bırakmak yakışmaz, kongreye kadar görevinde kal' demişti... Ama şimdi ne olmuştu..? Söylenti şu:
'ALİ Koç'a aile baskısı yapıldığı doğru. Acaba ailesine de mi bir yerlerden baskı yapıldı da, bu olay oldu?'
YAKINLARINA sordum; kimi kabul etmedi, kimi konuşmak istemedi. Ama camiada böyle bir görüş var. Tıpkı cemaat olayı gibi...
Bari biriniz kalsaydınız!
Kongreye gelen üyelerin çoğu yönetim kurulu listesini eline alınca yüzünü buruşturdu. Çoğunluk daha farklı bir yönetim bekliyormuş. 'Başkan çıkarsa bir yıl içinde, belki de daha kısa zamanda yeni bir kongre yapılır' diyenler bile oldu... Ama en çok, hatta yönetim kurulunun içinden olanlar da başkan vekili Nihat Özdemir ile asbaşkan Ali Koç'un bırakmasından son derece rahatsızlardı.
'Madem Ali Koç girmeyecekti, o vakit Nihat Özdemir kalsaydı. Veya Nihat bey yoksa Ali Koç biraz sabretseydi. Biz de, Başkan da onu çok seviyorduk. Şimdi bizim haklarımızı kim koruyacak?' konuşmalarına çok tanık oldum..
İKİSİNİN DE adam gibi adam olduğunu dün bir kez daha anladım. Nihat Özdemir de, Ali Koç da, her gün kulübe gideceklerini, yönetim kurulunda olmasalar da her sorunda maddi ve manevi olarak F.Bahçe Kulübü'nün yanında olacaklarını söylediler.
MURAT Özaydınlı da, görevden ayrılsa bile her gün kulübe gideceğini açık açık söyledi...'Peki neden bıraktı?' diye soracak olursanız, cevabı açık; yoruldu, yıprandı. Özaydınlı, aylar önce de girmeyeceğini söylüyordu.
Yeni 2 numara KİĞILI
Yeni yönetime girmeyen Vedat Olcay'ın genel sekreterlik görevini maaşlı olarak sürdürme ihtimali var. Dün bir köşede Ali Yıldırım ile uzun uzun konuştu. Bu yönetimin ağabeyi, herkes ile yıldızı barışık olan Abdullah Kiğılı'dır. Nihat Özdemir'in yerine başkan vekili olabilir. Olmalı da.
MİTHAT Yenigün ile Nihat Özbağ, başkan Aziz Yıldırım'ın yanından hiç ayrılmayan en eski yöneticiler olsa da, işleri Ankara'da olduğu için her gün kulübe gelip gitmeleri, sorunlara çözüm bulmaları zor. Başkan vekilliği için Abdullah Kiğılı bir adım önde.
ALİ Yıldırım, Aziz Yıldırım özgürlüğüne kavuşuncaya kadar F.Bahçe Kulübü'nün her şeyi. Futbol takımının patronu, yönetim kurulunun sevilen ismi ve Başkan'ın kardeşi.
Prens basketçi çıktı
AKŞAM'ın bir gün önce, 'Yıldırım'ın yeni prensi' başlığı ile duyurduğu petrolcü İsfendiyar Zülfikari, camianın içinden biri. Ben tanımıyordum, yanıma gelip, 'Merhaba' deyince hatırladım. Basketbol maçlarına sık gelen, localarda gördügüm bir kişi. Sohbet ettik, bana F.Bahçe alt yapısında uzun süre basketbol oynadığını söyledi. Basketbola yakın olduğu için ilk sözü; 'Basketbolda çok daha iyi olacağız. Güzel günler göreceğiz' oldu.
Cihan Kamer locayı da bıraktı
YÖNETİM kurulundan ayrılan Cihan Kamer, yeni yöneticilerle sohbet etti. Eski arkadaşlarına başarılar dileyerek, 'her zaman yanınızdayım' mesajı verdi. Bol bol el sıktı, bıraktığı için buruk değildi. Kamer ile konuşurken, 'Seneye yine senin locanda beraber maç seyredeceğiz değil mi' diye sordum. Güldü, 'Ben devrettim, artık o loca benim değil' dedi.
ESKİ Genel Kurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt Paşa, kongreye sessizce gelip oyunu kullandı. Yöneticilerle bir süre sohbet etti. Herkesin aklı, Metris Cezaevi'nde bulunan başkan Aziz Yıldırım'daydı..
Ketenci Başbakan'ın YAKINI...
SALONDA Doktor Mustafa Serdar Erkan ile konuşurken yanımıza Ahmet Ketenci geldi. Genç pırıl pırıl bir insan. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Beltur'un üst düzey yöneticisi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak'ın kayınbiraderi imiş. Kongrede bütün gözler Ketenci'ni üstündeydi.
Yılmaz, 03.30'da yönetime girdi
SABAHA karşı 03.30 da yönetime giren, Aziz Yıldırım'ın 1998'de '1 oy farkla kazandığı' kongrenin de divan başkanı olan Talat Yılmaz, bugün Futbol Federasyonu Yönetimi'ndeki görevinden istifa edecek. Yılmaz, daha önce Federasyon'a girmese, bu yönetime girecek ilk isimdi. Son dakikada da tercihini Federasyon'dan değil, F.Bahçe'den yana kullandı.
Yıldırım döner dertler biter
KONGRE salonunda kim kimi görse, 'Başkan çıkacak mı? Ne zaman çıkar?' diye soruyordu. Doğal olarak kimse net cevap veremedi.
ESKİ-yeni tüm yöneticiler, 'İşimiz zor. El birliği ile kulübümüze sahip çıkacağız. En büyük arzumuz Başkan gelinceye kadar elimizden gelen her şeyi yapmak. Bunun için de herkesten destek bekliyoruz' diyorlar.
HATTA listeyi görünce burulanlara, farklı isim bekleyenlere eski yöneticiler şunu da söylüyorlar;
'14 sene önce Aziz Yıldırım'ın listesine girenleri kim tanıyordu?'
BU tabloyla ilgili benim görüşüme gelince;
AZİZ Yıldırım gibi lider olmak çok zor. O gelinceye kadar sıkıntı yaşanabilir. Ama ondan sonra her şey yoluna girer...
YöNETiM KURULU
ASİL ÜYELER
Abdullah Kiğılı
Mithat Yenigün
Nihat Özbağı
Alaeddin Yıldırım
İlhan Y. Ekşioğlu
Ömer Temelli
Talat Yılmaz
Ender Alkaya
Ahmet Tahir Perek
İsfendiyar Zülfikari
Semih Özsoy
Tolga Deniz Aytöre
Şekip Mosturoğlu
H.Ersan Topbaş
YEDEK ÜYELER
Yasemin Merçil
Ünal Uzun
Hakan Dinçay
M.Serdar Erkan
Turhan Şahin
Ahmet Ketenci
Yalçın Haker
Alaattin METİN/Akşam

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ANLAMIYORUZ ÖKÜZÜZ21 Mayıs 2012 09:12

    NE KAZANLAR KAYNIYOR BİLMİYORUZ SANKİ HİÇ BİRŞEY KALMADI ERGENEKONUN MAŞASI BİRTEK FENERİN YÖNETİCİ TAKIMI KALDI SALDIRIN BAKİİM SIRTINIZDA KALAN TARAFTARIN GÜCÜYLE AMA BİRGÜN ONLARDA ANLAR NE MAL OLDUĞUNUZU ALIRSIN O ZAMAN ÜÇÜN BİRİNİ