E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman basını: Avrupa terörün lojistik üssü oldu!---

Alman basını: Avrupa terörün lojistik üssü oldu!

Alman basını: Avrupa terörün lojistik üssü oldu!
03 Temmuz 2022 - 09:46 borsagundem.com

Terör örgütü PKK/YPG'nin içyüzünü ortaya koyan Alman basınının haberine göre örgütün, yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek maddi kazanç sağladığı aktarıldı.


Türkiye, geçtiğimiz günlerde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde terörle mücadelede önemli bir kazanım daha elde etti. Tüm NATO üyeleri, PKK, YPG, PYD ve FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadeleye destek sözü verdi. Bu gelişmelerin ardından Avrupa'da terör örgütü PKK'nın faaliyetleri yeniden gündeme geldi.

Almanya merkezli Deutschlandfunk haber sitesi, terör örgütü PKK/YPG'nin içyüzünü ortaya koydu. Sitede yer alan habere göre terör örgütü, yasa dışı göç, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı konularında faaliyet göstererek maddi kazanç sağlıyor. Deutschlandfunk'un haberine göre örgütün ana geliri Suriye ve Irak'ın kuzeyinden elde ediliyor.

"ÇOKLU SONUCU OLAN BİR FELAKET"

Sabah'taki habere göre; Viyana Ulusal Savunma Akademisi'nden Walter Posch'un da düşüncelerine haberde yer verildi. Posch, Batı dünyasının Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye desteğini de "Çoklu sonucu olan bir felaket" olarak niteledi. Posch ayrıca PKK/YPG terör örgütünün demokratik toplum söylemlerine Batı'nın kandığını vurguladı.

Deutschlandfunk'taki haberde ayrıca, son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hükümeti altında Kürtlere, dillerini konuşmak ve öğretmek gibi daha fazla kültürel haklar verildiği, Türkiye'deki Kürtlerin artık Türk ordusuyla savaş istemediği vurgulandı.

"TÜRKİYE İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT"

Haberde ayrıca ABD'nin eski Irak ve Suriye Büyükelçisi James Jeffrey'nin PKK-YPG bağlantısını açıklaması da hatırlatıldı. Jeffrey, mayıs ayında Washington'un 2014 yılından bu yana Suriye'de terör örgütü PKK ile bağlantılı bir örgütle çalıştığını söylemiş ve bu örgütün YPG olduğunu itiraf etmişti. Haberde ayrıca Jeffrey'in, PKK'nın artık Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin bazı bölgelerinde etkisini artırdığını, Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladığına da yer verildi.

"AVRUPA TERÖRDE LOJİSTİK ÜS"

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), 2018 yılında, PKK'nın Avrupa'yı lojistik üs olarak kullandığını vurguladı. İllegal faaliyetlerini yürütmek için Avrupa genelinde mafyavari bir yapılanma kuran terör örgütü PKK, dünya genelinde uyuşturucu ticareti ve insan kaçakçılığında da önde gelen yasa dışı yapılardan birisi.

Erdoğan: 3-4 teröristi gönderdiler

 

Erdoğan: İsveç 73 teröristin iadesi için söz verdi

 

PKK/YPG yandaşları İsveç'te gösteri düzenledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ağlayan ana yuregi03 Temmuz 2022 17:31

    İnşallah terörü besleyen devletlerin başına bela olurlar

  • Mert olk 03 Temmuz 2022 10:38

    Yasa dışı bahis de PKK nin güdümünde yapılıyor

  • Mucise Reis : )03 Temmuz 2022 10:16

    Hep diyorum... pkk ypg vb sadece Türkiye bölücülükfaliyeti gösteren örgüt değil... ÖZELLİKLE, avrupa ve dünyada  organ mafyası, avrupadan paralı asker ve kandırılan insanlar, kokain, insan kaçakçılığı, paralı cinayetler, avrupada keyif verici maddeler haplar vb trafiği, insan sağlığına zararlı materyaller ve kaçak silahlar, tarihi eserler vb. yapan örgüt olarak anlatılmalı. şuan Türk topraklarına saldıran terör örgütü dendiğinde Yunanlılarca alkışlansada bu terör odaklarıi yunanistana verdikleri yasa dışı zararlar anlatıldıgında yunan halkı desteği geri çekilecek. alman, fin, isveç norve. ingiliz vb. Turizm alanımızda bu konuları işleyen , yabancı dil dergiler, tv ler, turistik ortamda anlatımlar vb. bu konular işlenmeli. yabancı dil gazete satışı olan mekanalrda içine bilgi notu konulmalı mesela, internet  haber sitelerinde Türkiye girişlerde tanıtıcı siteler makeleler reklamları verilmeli.. yazıyoruz ama boş ... bu alanda çalışma acil lazım.

  • baran03 Temmuz 2022 12:43

    Ulan aptal aptal konuşma!  Bilerek isteyerek bu üç harfli itleri Avrupa, Kanada Avusturalya Amerika BM koruma alıyor kolaylık gösteriyor!  Türkiye zararına yapılacak  ne varsa kurulacak ne tuzak varsa kuruyorlar! Hepsi bu mu içerideki Sezgin Tanrıkulu, Canan Kaftancıoğlu,  Ekrem İmamoğlu pkk ve itlerine sempati duyduğunu göstermekten çekinmiyor.  Çıkmış bu salak broşür basmaktan bahsediyor.  Bir yandan da her yapılan ilşe v er yansın ediyor. Sen git o akılları Ekrem eniştene ver gitsin Diyarbakır analarını  bir ziyaret etsin. Ya da boş boş konuşma.

  • AHMET ÖZBİR03 Temmuz 2022 10:14

    "BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ" demiş atalarımız. Senelerce TÜRKİYE düşmanı kahpelere kucak açtınız, silah verdiniz, paraya boğdunuz, Mutlak Kadir olan Cenab-ı Allah bu yaptıklarınızın hesabını sordurur, KENDİ VATANLARINI HAİNLER VURUR, ACILAR İÇERİSİNDE KUDURTUR!..

  • AHMET ÖZBİR03 Temmuz 2022 10:49

    TEBRİK ederim Hasan kardeşim, yorumuna aynen katılıyorum.

  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN03 Temmuz 2022 10:43

    Almanlar kültürlü ve her atamını akıllıca atarlar işleri bittiğinde bunların ipini çekerler.neden seçsinler ki.ülkemizin ileri gittiğini görmekte ve rakip olduğunu görmekte ülkemizi çökertmek için çalışan haçlı ordusunun kuluçka merkezi.başbakanları veya birinci partinin ismi bile laik dedikleri aslında laik olmayan hiristiyan haçlı ordusu partisidir.amacları müslümanları yeryüzünden silmektir.