E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman Başkonsolosluğu önünde mehterli protesto---

Alman Başkonsolosluğu önünde mehterli protesto

Alman Başkonsolosluğu önünde mehterli protesto
03 Haziran 2016 - 00:26 borsagundem.com

Taksim Gümüşsuyu'ndaki Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyeleri Alman Meclisi'nin soykırım iftirasını onaylamasını protesto etti

İstanbul Ülkü Ocakları üyesi yaklaşık 200 kişilik grup saat 19.30 sıralarında Gümüşsuyu Caddesi girişinde toplandı. Ellerinde dövizler, Türk ve Azerbaycan bayrakları bulunan grup, mehter takımı eşliğinde sloganlar atarak yürümeye başladı. Alman Başkonsolosluğu önüne kadar gelen gruptan birkaç kişi ile polisler arasında kısa süreli sözlü tartışma yaşandı.

Ardından, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Çanakkale'de ölmek üzere olan düşmanına su verdiği için Alman Generali tarafından suçlanan Türk askeri, Türk milleti mi doğru söylemektedir; yoksa Yahudi olduğu için kucağındaki bebeğiyle beraber kadını haince katleden Almanlar mı doğru söylemektedir Tarihimizi iyi bir şekilde araştırsınlar, tarihimizde şeref ve kahramanlıklar bulacaklardır. Utanacak bir geçmişimiz ve insanlığa mahcup olacak hiçbir eylemimiz olmamıştır. Ve bundan sonra da olmayacaktır. Ermeni Diasporasının yalan ve iftiralarına ortak olan Almanya'ya sert bir şekilde gereken yapılmalıdır. Türk milletini töhmet altında bırakmak Almanya'nın haddine değildir. Bu karar tamamen siyasi bir karardır denildi.

Geniş güvenlik önlemi alan polis, eylem öncesi ve sonrası yaklaşık 2 saat boyunca Gümüşsuyu Caddesi'ni çift taraflı olarak trafiğe kapattı.

Açıklamanın ardından bir süre daha mehter marşları söylenmesinden sonra grup olaysız şekilde dağıldı.

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDE DE PROTESTO

AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriyle Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararıprotesto edildi.
AK Parti Ankara İl Başkanlığından bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğinin Paris Caddesi girişinde toplandı. Partililer, slogan atarak Alman Meclisinin kararını protesto etti.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, grup adına yaptığı açıklamada, Almanya'nın kararının tarihçilerin ve bilim adamlarının konusu olduğunu belirtti.

"Kendi geçmişlerinde Hitler ve Nazi Almanya'sında milyonlarca insan katledilmişken 1915'e ilişkin katil arayışına girmelerini kınıyorum" diyen Gündoğdu, Almanya'nın, "1904-1907 yılları arasında Namibya'da 100 bin Afrikalıyı katleden bir ülke" olduğunu ifade etti.
Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÜLKÜÇÜ GENÇLİK03 Haziran 2016 03:27

    BU ÜLKEDE ÜLKÜÇÜ GENÇLİK VAR İSE BU ÜLKÜÇÜ GENÇLİKDE MHP ÇATISIDIR....NE AKP NEDE HARHANGİ BİR SİYASİ PARTİ TEMSİL EDEBİLİR..HELEKİ AKP HİÇ OLAMAZ..........ALPASLAN TÜRKEŞ İN ASKERLERİYİZ.....

  • AMAÇ FARKLI03 Haziran 2016 00:35

    yurtdışının bilinçli pravakasyon ermeni tasarısı girişimine dikkat HERDAİM İSTİKRAR