E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlman liderden skandal ‘Türkiye’ talebi---

Alman liderden skandal ‘Türkiye’ talebi

Alman liderden skandal ‘Türkiye’ talebi
19 Ekim 2019 - 14:33 borsagundem.com

Almanya’nın Türkiye'ye silah satışları Alman iç siyasetinde gündem olmayı sürdürüyor. Sol Parti Türkiye’ye kapsamlı bir silah ambargosu uygulanmasını istedi.

Sol Parti Eşbaşkanı Bernd Riexinger Hamburg’da yaptığı açıklamada Türkiye'ye tüm silah ihracatlarının durdurulmasını istedi.

Partisinin eyalet kongresinde konuşan Riexinger, “Türkiye'ye tüm silah ihracatları derhal durdurulmalı, verilmiş izinler de geri çekilmeli” dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusunda teröre karşı başlattığı operasyonda kullanılabilecek silah ve teçhizatın satışına izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

Ancak diğer silahlar ve daha önce onaylanan satışlar bu karardan etkilenmiyor.

Türkiye, 17 Ekim’de ABD ile anlaşarak Barış Pınarı Harekâtı’na 120 saatlik süreyle ara vermişti. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş20 Ekim 2019 12:06

    Bir milletin cinsi sağlam olacak.. Ruslar 15 sene önce 50-100$maaşla tatil yapıyorlardı.şimdi sahillerde ev arsa bırakmadı..Bizden bir cacık olmamış olmazda,.. Deve diken diyen siyasetcileri seçtikçe çocuklarımızında sonu bizim gibi..

  • eee19 Ekim 2019 22:43

    5 dk alman gibi düşüneylim... ülkemde bir sürü türk var.. Türkler çok etkili  almanyada... haliyle ileride etkinliği artacaktır. turküye dahada süper güç olursa, almanya iç işlerine karışacak ve türklerin hakları için kamu oyunda baskı yapacaktır... alman olarak ne yapmalıyım ?? 1 -türk-kürt ayrımı yaparak milli benlikleri birbirine vurdurmalıyım ki, gücü kırılsın... 2 -türkiye savaş, terör vb. suni olaylar ve belalar başına açmalıyım kı, kendi derdi ile uğraşsın almanyadaki türklere ve içişlerime bulaşmasın.. gerke musluman gerek turk olayları ile ilgili... almanyada bunu yapıyor.. almana kızmayın, bunları bilin bilere önlem ala ala, çöze çöze engelleri aşa aşa tepeye  ulaşın... bunuda çalışarak başara bilirsiniz..Atatürk geçmişinde aynı olayları fakrlı ülkelerle ilgili demiştir. 1 tane biyografi okumayan, büyük dahilerin geçmiş ve geçmişte ki günlük vb okumayanlar, cehaletle  yaşar durur... 

  • bilader19 Ekim 2019 22:09

    lutfen uygulayin, yoksa bizim uretecegimiz flan yok. kamci lazim bize mazosist milletiz.

  • AAA20 Ekim 2019 01:01

    😂😂😂😂😂

  • Süleyman Kırpak19 Ekim 2019 20:43

    yeterki paran olsun dümbük.rus silahları sizinkilere on basar .sonra çin güzel silahlar yapmaya başladı.bir kaç eksiğimiz var.tank, savaş uçağı uzun menzilli füze ve ve atom bombası diğerlerini artık yapıyoruz.artık göçmen anlaşmasının iptal edilmesi lazım.bunların hepsi baş düşmanlarımızdır.biz onları neden koruyoruz.

  • Vecihi19 Ekim 2019 20:27

    Biz silah yapamıyormuşuz Kılıçdaroğlu diyor Noolxak şimdi hıı Alamanlarda satmıyor bak hele

  • Kamil19 Ekim 2019 16:06

    Başka araba markası mı kullansak acaba. Bize en fazla araba satan ülkelerden biri Almanya. Sanki kendi ticaretini baltalamaya çalışıyor gibiler 😃. Bölgede nüfus olarak, gelişen ülke olarak, iyi bir musteriyiz aslında Almanya için.

  • erol g.19 Ekim 2019 15:42

    KENDİ SAVUNMAMIZ İÇİN KENDİ SİLAHIMIZI ÜRETMEMİZ İBADETTİR KENDİ SEYAHATİMİZ İÇİN KENDİ OTOMUZU OTOBÜSÜMÜZÜ ÜRETMEMİZ ÜRETMEMİZ DE İBADETTİR

  • :)19 Ekim 2019 15:26

    Şu avrupada yaşayan türk vatandaşlarımız bunlar gibi türkiye karşıtı çıkış yapanlara oy vermezlerse hepsi bize karşı kuzu olur

  • selçuk aytekin19 Ekim 2019 15:06

    adam akıllı ::)) kendi silahı ile kendini vuran başka millet var mıı  ambargo uygulamadığından bu hallerdeyiz.......biz sizden silahı alıp sizi vuruyoruz jeton geç düştü sanırımm...  

  • İhtiyar19 Ekim 2019 15:04

    Silah alın diye kapı kapı dolaşıp duracaksınız ❗️