E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAlman markalarını vergiyle vuracak---

Alman markalarını vergiyle vuracak

Alman markalarını vergiyle vuracak
23 Haziran 2012 - 03:52 borsagundem.com

Fransa’nın yeni yönetiminin, lüks otomobillere karşı yüksek vergi kozunu öne sürme hazırlığında olduğu belirtildi

“La Tribune” gazetesinin, otomobil fabrikalarının bulunduğu kentlerden seçilen temsilcilerle oluşturulan ve hükümete bir rapor hazırlayan komisyonun üyelerine dayandırdığı habere göre Fransa, büyük lüks markalara ait araçların üzerindeki vergileri artıracak, böylelikle de ülkede üretilen ve talebi azalan daha küçük modellerin satışını artırmaya çalışacak. Söz konusu kararın, daha küçük ve daha az kirleten araçların desteklenmesiyle çevrenin korunması prensibine dayandırıldığı kaydedilen haberde, bunun, bir anlamda Fransız PSA Peugeot Citroen ve Renault’yu desteklemek anlamına geldiği belirtiliyor.
Bu kararla ülkede yılda fazladan 500 bin araç üretiminin hedeflendiği ifade ediliyor.
Lüks markaları etkileyecek
Fransız Ekonomi Bakanı’nın da destek verdiği belirtilen söz konusu karardan, en çok Alman lüks otomobil markalarının etkileneceği haber veriliyor.
Yeni seçilen Cumhurbaşkanı François Hollande, göreve gelmeden önce yüksek seyreden işsizliğe çözüm bulmayı, yerli şirketlerin ülkedeki üretimlerini artırmayı hedeflediğini söylemişti. Bununla birlikte Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ekonomi politikaları konusunda tam bir mutabakat sağlayamamış, programı için Alman hükümetinden destek bulamamıştı.
Renault ve PSA/Peugeot Citroen küçük ve orta sınıf otomobillerde Fransa’da oldukça yüksek paya sahip olurken, bu markaların üst sınıf modellerinin Fransa satışları hayli düşük seyrediyor. Fransa’da son 5 ayda toplam araç satışları yüzde 16 düşerken, PSA’nın Fransa satışları yüzde 22, Renault’nun ise yüzde 20 azaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)