E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivAlman otomotiv sanayi için bir şok daha! BMW 1.5 milyon aracı geri çağıracak---

Alman otomotiv sanayi için bir şok daha! BMW 1.5 milyon aracı geri çağıracak

Alman otomotiv sanayi için bir şok daha! BMW 1.5 milyon aracı geri çağıracak
10 Eylül 2024 - 17:18 borsagundem.com

Volkswagen'in Almanya'daki fabrikalarını kapatma planları gündemde yerini korurken, bir diğer Alman otomobil üreticisi BMW'de fren sorunları nedeniyle 1,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.

Volkswagen'in tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikalarını kapatmayı değerlendirmesi ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını erken sonlandırması Alman otomotiv sektöründe "deprem" etkisi yaratırken, sektörden kötü bir haber daha geldi. Otomotiv devi BMW fren sorunları nedeniyle 1,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay BMW de Çin'deki 1,4 milyon aracını hatalı hava yastığıyla ilgili potansiyel riskler nedeniyle geri çağırdığını duyurmuştu. Geri çağırmanı, seri 1'den seri 6’ya kadar olan otomobillerle X serisi tüm SUV'ları kapsadığı belirtilmişti.

HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

BMW, Çin'deki zayıf işlerin ve yüksek üretim maliyetlerinin etkisiyle ikinci çeyrekte net kârında düşüş bildirdi. Grubun net kârı nisan ve haziran ayları arasında yüzde 8,6 azalarak 2,7 milyar euroya gerilerken, gelirler yüzde 0,7 azalarak 37 milyar euronun biraz altına düştü.

Konuya yakın bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada geri çağırmanın etkisinin yanı sıra, “Çin'de devam eden durgun talep satış hacimlerini etkiliyor. Hükümetin teşvik önlemlerine rağmen, tüketici duyarlılığı zayıf kalmaya devam ediyor” dedi.

Otomobil üreticisi ayrıca kârlılık beklentisini de düşürdü ve daha önce sekiz ila 10 arasında olan marjların bu yıl yüzde altı ila yedi arasında olmasını bekliyor.

Açıklamanın ardından otomobil üreticisinin hisseleri Frankfurt Borsası'nda yüzde dokuz değer kaybetti.

MALİYETLER ARTIYOR

Geçtiğimiz hafta Volkswagen, geçen hafta yaklaşık 10 milyar euro tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri kapsamında 87 yıllık tarihinde ilk kez, yaklaşık 300 bin kişiye istihdam sağladığı Almanya'daki bazı fabrikalarını kapatmayı değerlendirdiğini açıkladı.

Alman otomobil üreticileri, enflasyonist baskılar, yüksek enerji maliyetleri, Avrupa'daki yavaş ekonomik büyüme, yükselen aşırı sağ ve Çinli otomobil üreticilerinin yanı sıra Tesla'nın rekabetiyle karşı karşıya kaldı.

Elektrikli araçlara geçiş, Almanya'nın otomotiv sektörü için ülkede ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde çeşitli düzenlemeler ve ham madde tedariki nedeniyle zorlu olmayı sürdürüyor. Sektör, batarya teknolojisine büyük yatırımlar yaparken, artan maliyetlerle boğuşmak zorunda kalıyor.

BMW’dan bir geri çağırma dahaBMW’dan bir geri çağırma daha

 

BMW Grubu 2023'te rekor kar ve satış rakamlarını elde ettiBMW Grubu 2023'te rekor kar ve satış rakamlarını elde etti

 

BMW'nin Macaristan'daki fabrikasını KARÇEL üstlendiBMW'nin Macaristan'daki fabrikasını KARÇEL üstlendi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)