E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri ABD ile yükseldi---

Alman tahvilleri ABD ile yükseldi

Alman tahvilleri ABD ile yükseldi
09 Ekim 2013 - 13:56 borsagundem.com

ABD'de bütçe kördüğümün devam etmesi, güvenli limanlara yönelik talebi artırırken bundan en büyük desteği Alman tahvilleri görüyor

Almanya hükümet tahvilleri yükselerek 10 yıllık tahvil faizlerini 8 haftanın en dip noktasına doğru gönderirken, ABD'li yasa yapıcıların borç tavanı konusunda anlaşmazlıklarının devam etmesi güvenli varlıklara talebi artırdı.
Beş yıllık Alman tahvilleri ülkenin 4 milyar euroluk tahvil ihalesi öncesi yükseldi. İspanyol tahvilleri ise 30 yıllık gösterge tahvil ihalesi için bankalarla konuşulmasının ardından düştü. İtalyan tahvilleri ise 7 yıllık tahvil ihaleleri öncesinde çok değişiklik göstermedi.
UniCredit SpA kıdemli sabit getiri stratejisti Luca Cazzulani, "Washington'daki mali kördüğüm devam ediyor ama şu noktada bir son dakika çözümü hâlâ bekliyoruz. Siyasette başka bir seçeneğin kalmayana kadar boyun eğmezsin. Eğer bu durum devam ederse büyük ihtimalle Alman tahvillerini desteklediğini göreceğiz" yorumunu yaptı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 3 baz puan düşerek Londra saatiyle 10:14'te yüzde 1.79'a indi. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 0.22 yükselerek 101.91 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)