E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri düşüşte---

Alman tahvilleri düşüşte

Alman tahvilleri düşüşte
21 Ağustos 2013 - 14:41 borsagundem.com

Almanya tahvillerinde bugün gerçekleştirilecek 2 yıllık tahvil ihalesi öncesinde düşüş gözlemleniyor

Almanya hükümet tahvilleri bugün gerçekleştirilecek olan 5 milyar euro (6.7 milyar dolar) değerindeki 2 yıl vadeli tahvil ihalesi öncsei düştü.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri yatırımcıların Federal Reserve toplantı tutanaklarını beklemesiyle 17 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. Almanya en son iki yıllık tahvil ihalesini 10 Temmuz'da gerçekleştirmiş ve bu ihalede ortalama faiz yüzde 0.07 olarak gerçekleşmişti. Portekiz bugün 91 ve 364 günlük tahvil ihalesi açmaya hazırlanıyken, İspanyol ve İtalyan tahvilleri düşüşünü 3. güne taşıyor.
Amsterdam'da bulunan ING Bank NV kıdemli faiz oranı stratejisti Alessandro Giansanti, "Fed tutanakları önemli bir belirleyici olacak. Yatırımcıların varlık alımlarının azalmasını beklediği Eylül ayına yaklaşıyoruz. İki yıllık tahvil ihalesi son zamanlardaki satıştan destek bulabilir" ifadelerini kullandı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 2 baz puan yükselerek Londra saatiyle 10:15'te yüzde 1.86 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.5'lik tahvilin fiyatı 0.17 düşerek 96.815 oldu.
İki yıllık tahvillerin faizleri ise yüzde 0.21'e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)