E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri sakin---

Alman tahvilleri sakin

Alman tahvilleri sakin
20 Kasım 2013 - 11:22 borsagundem.com

Almanya tahvilleri üretici fiyatlarının düştüğünü gösteren verilerin ardından sakin bir seyir izliyor

Almanya'da hükümet tahvilleri üretici fiyatlarında geçtiğimiz ay düşüş yaşandığını gösteren verilerin ardından çok değişiklik göstermedi.

10 yıllık gösterge Alman tahvilleri bugün açıklanacak FOMC toplantı tutanakları öncesinde dünün düşüşünü koruyarak yatay bir seyir izledi. Almanya'da üretici fiyatları yüzde 0.2 düşerken, bu rakam Eylül ayında yüzde 0.3 artış olarak gerçekleşmişti. Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise fiyatlarad bir değişiklik olmayacağı yönünde gerçekleşmişti. Portekiz bugün 3 aylık ve 1 yıllık tahvil ihaleleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

10 yıllık Alman tahvil faizleri Londra saatiyle 07:29'da yüzde 1.73 seviyelerinde seyretti. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 102.355 oldu. Faizler dün ise 4 baz puan yükseldi.

Yarın açıklanacak resmi veriler öncesi Bloomberg anketine katılan ekonomistler Euro Bölgesi'nde imalat ve hizmet aktivitelerini gösterecek olan bileşik endeksin Ekim ayında 51.9'dan bu ay 52'ye yükseldiği öngörüsünde bulundu. 50'nin üzerindeki rakamlar genişlemeye işaret ediyor. Ekonomistler öte yandan Avrupa Komisyonu'nun Kasım ayında tüketici güveninin arttığını göstermesini tahmin ediyor.

Almanya tahvilleri düne kadar yüzde 1.2 kayıp yaşarken, İspanyol tahvilleri yüzde 11 ve İtalyan tahvilleri yüzde 7.4 getiri sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)