E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri verileri bekliyor---

Alman tahvilleri verileri bekliyor

Alman tahvilleri verileri bekliyor
11 Kasım 2013 - 10:25 borsagundem.com

Almanya'da tahviller bu hafta açıklanacak olan Euro Bölgesi ekonomik büyüme verilerini bekliyor

Almanya hükümet tahvilleri analistlerin Euro Bölgesi'nde üst üste 2. çeyrek büyüme olduğunu göstermesi beklenen veriler öncesinde sakin bir seyir izliyor.

10 yıllık gösterge tahvil faizleri son iki haftanın zirve seviyesinden 2 baz puan altında seyretti. Bloomberg anketine katılan 41 ekonomist, Euro Bölgesi'nde gayrısafi yurtiçi hasılanın yüzde 0.1 yükseldiğini tahmin ediyor. Resmi veriler ise 14 Kasım'da açıklanacak. ABD piyasaları bugünü kapalı geçirecek.

10 yıllık Alman tahvil faizleri Londra saatiyle 07:13'te yüzde 1.75 getiri sağladı. Faiz oranı 8 Kasım'da yüzde 1.77'ye yükseldi ve 25 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 102.23 olarak gerçekleşti.

Alman tahvilleri bu yıl 8 Kasım itibariyle yüzde 1.4 kayıp gerçekleştirirken, İspanya tahvilleri yüzde 11 getiri sağladı ve İtalya tahvilleri de yüzde 6.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)