E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlman tahvilleri yükseldi---

Alman tahvilleri yükseldi

Alman tahvilleri yükseldi
24 Eylül 2013 - 13:37 borsagundem.com

Almanya'da tahviller bugün AMB yetkililerinin konuşmaları öncesinde yükselişini 2. güne taşıdı

Almanya hükümet tahvilleri bugün konuşacak olan Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin borçlanma maliyetlerini düşük tutabilmek adına bankalara ilave acil durum kredisi kullandırılabileceği sinyallerini vereceği beklentieleriyle yükselişini 2. güne taşıdı.
10 yıllık gösterge tahvil faizleri iş güveninin Almanya'da Eylül ayında beklenenden az yükseldiğini gösteren veriler üzerine son 3 haftanın en düşük seviyesine yaklaştı. Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri Ewald Nowotny ve Vitor Constancio bugün konuşma yapmayı planlıyor.
Londra'da bulunan Rabobank International sabit getiri stratejisti Richard McGuire, "Dün merkez bankasından yumuşak açıklamalar geldi ve bu da dikkatlerin AMB konuşmalarına çevrileceği sinyalini veriyor. Beklentiler ilave yardımların gelmesi yönünde" yorumunu yaptı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 09:12'de yüzde 1.89 oldu. Faizler 19 Eylül'de yüzde 1.85'e kadar gerileyerek 30 Ağustos'tan beri en düşük seviyeyi görmüştü. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 0.205 yükselerek 100.94 oldu.
Ifo enstritüsü tarafından hazırlanan ve 7,000 uzmanın görüşlerine dayanan iş güven endeksi Almanya'da Eylül'de 107.5'ten 107.7'ye tırmandı. Bloomberg anketine katılan 43 analistin tahmin medyanı ise 108 olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)