E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanlar borçlarını bir bir kapatıyor---

Almanlar borçlarını bir bir kapatıyor

Almanlar borçlarını bir bir kapatıyor
01 Ağustos 2013 - 08:09 borsagundem.com

Almanya’da halkın birikimleri rekor seviyelere çıkarken Almanlar borçlarını da kapatıyor

Alman Merkez Bankası tüketici kredi borçlarının büyük bölümünün 2013 yılının ilk çeyreğinde geri ödendiğini açıklarken, banka yetkilileri faizlerin rekor seviyede düşük olduğu son aylarda yaklaşık 4 milyar euro civarı kredi borcunun kapatılmış olmasını şaşırtıcı olarak nitelendirdi.
Türkiye’de durum farklı
2013 yılının ilk çeyreğinde Almanların birikimleri de 4 trilyon 992 milyar euro’ya ulaşarak rekor seviyeye çıktı.
Türkiye’de ise bankacılık sektöründeki toplam mevduat bir haftada yaklaşık 4.1 milyar lira azalarak 19 Temmuz itibariyle 819 milyar 726 milyon liraya geriledi. Tüketici kredileri ile bireysel kredi kartı borçlarının toplam hacmi ise yılbaşından 19 Temmuz’a kadar 40.4 milyar lira artarak 304.9 milyar liraya çıktı. Bireysel emeklilik sistemindeki fon tutarı ise 19 Temmuz itibariyle 23.1 milyar TL oldu.
En zengini Wolfsburg
Bu arada Alman Ekonomi Enstitüsü (IW) Almanya’daki kentlerin ekonomik durumunu da karşılaştırdı. Buna göre Almanya’nın en zengin kenti Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Wolfsburg çıktı. Wolfsburg’da kişi başına gelir yılda 92 bin 600 euro civarında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)