E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanlar sıfır borç öngörüyor---

Almanlar sıfır borç öngörüyor

Almanlar sıfır borç öngörüyor
13 Ocak 2014 - 07:02 borsagundem.com

Almanya 2015 için sıfıra yakın yeni borç öngörüyor.Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, "Ekonomi iyiye gidiyor" dedi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble günlük heinische Post gazetesine yaptığı açıklamada 2015 için yeni borçların sıfıra yakın seviyelere gerilemesini beklediğini belirtti.
Schaeuble konuya ilişkin açıklamasında "2015 için sıfır yeni borç planlıyoruz. Ekonomi iyiye gidiyor" ifadelerini kullandı. Alman hükümeti ve AB komisyonu 2014 yılında ekonominin yüzde 1.7 oranında büyümesini beklediğini hatırlatan Schaeuble, bu tahminin temkinli bir beklentiyi yansıttığını dile getirdi.
Schaeuble, 2013'ün yeni borçlarının 25.1 milyar euronun altında olacağını ve bunun hükümetin 2013 yılında seller nedeniyle yaptığı yardımlara rağmen böyle olacağını dile getirdi ve Almanya'nın açıklarının bu yıl daralacağını be yapısal bütçenin dengeli olacağını ifade etti. 
Schaeuble Yunanistan konusunda ise "Eğer Yunanistan, bütün öngörülen koşulları 2015 sonuna kadar karşılayarak faiz dışı bütçe fazlasına erişir ve hala daha mali yardıma ihtiyaç duyarsa biz de bir şeyler yapmayı isteriz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)