E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanlar Yunanlardan sıkıldı---

Almanlar Yunanlardan sıkıldı

Almanlar Yunanlardan sıkıldı
16 Mart 2015 - 06:45 borsagundem.com

Almanlar, ZDF tarafından yapılan ankete göre Yunanistan taleplerinden sıkıldı ve ülkenin eurodan çıkmasını istiyorlar

Berlin’de taksi şoförlüğü yapan Jens Mueller, Yunan hükümetinden sıkıldığını ve ödediği vergilerin Yunanistan’a gönderilmemesini istediğini söylüyor.

49 yaşındaki Mueller, “Bulundukları duruma ve yaptıkları onca talebe bakıldığında fazla kibirliler. Belki eurodan çıkması Yunanistan2ın için daha iyidir” ifadelerini kullandı.

Mueller’in görüşleri Almanların çoğunluğu tarafından benimseniyor. Kamu yayıncılığı yapan ZDF’nin 13 Mart’ta yayımladığı ankete göre Almanların yüzde 52’si Yunanistan’ın euroda kalmasını istemiyor. Geçtiğimiz bu seviye yüzde 41 idi. Almanların yüzde 80’i Yunan hükümetinin Avrupalı ortaklarına yönelik ciddiyetli davranmadığı fikrini paylaşıyor.

Almanya’nın Yunanistan’ın 240 milyar euroluk (252 milyar dolar) kurtarma fonunun en büyük iştirakçisi olması bakımından Almanların Yunanistan’a yönelik fikirlerinin sertleşmesi önem taşıyor. Almanya, kurtarma fonu karşılığında bütçe kesintilerine gildilmesinin ve reform yapılmasının en büyük destekleyicisi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)