E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlmanya 1.5 trilyon euroya itiraz etti---

Almanya 1.5 trilyon euroya itiraz etti

Almanya 1.5 trilyon euroya itiraz etti
18 Ocak 2011 - 01:51 borsagundem.com

AB, ‘Kurtarma’da 1.5 trilyon Euro’yu tartışmaya başladı Almanya itiraz etti

Almanya, 440 milyar Euro’luk Avrupa Komisyonu Kurtarma Fonu’nun (EFSF) hacminin genişletilmesine karşı çıkarken, Fransa bu konuda kesin kararın alınmasının mart ayını bulabileceğini açıkladı. Belçika Maliye Bakanı Didier Reynders ise, birliğin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile birlikte oluşturulan 750 milyar Euro’luk kurtarma paketinin 1.5 trilyon Euro’ya çıkarılmasını istediklerini söyledi.
1.5 trilyon Euro’ya çıksın
Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet, “Kurtarma Fonu’nun nitelik ve niceliksel olarak ele alınması ve büyüklüğü ile operasyon esnekliğinin artırılması gerektiği” yönündeki ifadelerini yeniledi. Kurtarma Fonu’nun artırılması konusundaki tartışmalar, büyüklüğün 1.5 trilyon Euro’ya (2 milyar dolar) çıkarılması ve sistemin borç krizi yaşayan ülkelerin devlet tahvillerinin almasına izin vermesi gibi öreniler etrafında şekillendi.
Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupalı liderlere şubat ayı başına kadar Kurtarma Fonu’nun miktarının artırılması konusunda adım atmaları çağrısında bulunarak, “Euro Bölgesi sorunların çözümü için bir an evvel adım atmalı. Alman politikacıların komisyonun rolüne daha çok saygı göstermelerini bekliyorum” dedi.
Almanya hayret etti
Almanya’nın Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ise, Avrupa’daki sorunun çözümüne herkesin katkıda bulunmasının sadece Almanya ve Fransa’nın daha fazla garanti vermesi anlamına gelmediğini kaydetti. Schaeuble, Avrupa Komisyonu’nun Kurtarma Fonu’nun hacminin artırılması önerisinin Berlin’i hayrete düşürdüğünü belirterek, “EFSF’nin genişletilmesi için telaşlı bir tartışmaya yapmaya ihtiyaç yok. Bu yersiz yaklaşımlar problemi kolaylaştırmıyor” dedi.

Lagarde: Fon güçlenmeli ama Almanya da haklı

FRANSA Maliye Bakanı Christine Lagarde, “Kurtarma Fonu’nun yeniden ele alınıp güçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda tartışmalara başladık ve büyük oranda ana prensiplerde anlaştık” dedi. Paketin tam şekillenmesinin martı bulacağını belirten Lagarde, Kurtarma Fonu’nun büyütülmesi konusuna karşı çıkan Almanya’nın da haklı olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)