E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlmanya Borsası'nda sert düşüş---

Almanya Borsası'nda sert düşüş

Almanya Borsası'nda sert düşüş
15 Mart 2011 - 12:15 borsagundem.com

Frankfurt Borsası hisse senetleri kamu hizmet şirketlerine gelen güçlü satışların öncülüğünde düşüyor

Frankfurt Borsası hisse senetleri, Almanya'nın bazı nükleer enerji santrallerini kapatacağı yolundaki endişelere bağlı olarak kamu hizmet şirketlerine gelen güçlü satışların öncülüğünde beşinci gün üst üste değer kaybetti. DAX Endeksi, bu satışların etkisi ile, 2011 yılı zirvesinden yüzde 12 düştü.
E.ON AG ve RWE AG hisse senetleri, Japonya Başbakanı'nın depremden hasar gören nükleer reaktörden radyasyon sızıntısının artabileceği tehlikesinden bahsetmesi sonrası, ikinci gün üst üste değer kaybetti. Daimler AG ve Volkswagen AG hisseleri otomobil şirketlerindeki düşüşlere öncülük ederken, dünyanın en büyük reasürans şirketi Munich Re son beş ayın en düşük düzeyine indi.
Alman Hisse senetlerinin gösterge endeksi DAX, Frankfurt saati ile 10:26'da, yüzde 4.4 düşerek 6,562.91 puana indi. Endeks böylelikle, 18 Şubat'ta gördüğü ve bazı yatırımcıların bir düzeltme hareketinin başladığını düşündüğü 2011 zirvesinden yüzde 12'lik bir düşüş yaşadı. Daha geniş tabanlı HDAX Endeksi bugün yüzde 4.9 aşağıda seyrediyor.
Goldman Sachs Group'un Londra ofisinde hazırlanan müşteri bilgilendirme notunda, analist Deborah Wilkens, "Nükleer faaliyetler E.ON ve RWE için önemli bir kar kaynağı ve bu faaliyetlerin potansiyel olarak erken kapatılması karlar ve değerlemeler için aşağı yönlü riskler yaratıyor" dedi ve "Hükümetin nükleer faaliyetlerin ömürlerine ilişkin fikrini değiştirmesi E.ON ve RWE için belirsizlikler yaratıyor ve bu durum muhtemelen önümüzdeki birkaç ay boyunca sürecek" şeklinde görüş bildirdi.
Alman hisse senetleri, Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen ve Tokyo'daki binaları oldukça güçlü bir şekkilde sallayan ve başkentin kuzeyindeki kıyılarda tsunami oluşmasını sağlayan şiddetli depremden bu yana yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.
Tokyo Electric Power Co.'nun depremden zarar gören Fukushima nükleer reaktöründe bugün iki patlama daha oldu ve yangın meydana geldi. Çalışanlar muhtemel radyasyon sızıntısını önlemek için çaba gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)