E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya fabrika siparişleri yükseldi---

Almanya fabrika siparişleri yükseldi

Almanya fabrika siparişleri yükseldi
06 Kasım 2013 - 13:30 borsagundem.com

Almanya'da fabrika siparişleri geçtiğimiz ay beklentilerin üzerinde yükseldi

Almanya'da fabrika siparişleri Eylül ayında beklenenden daha fazla yükselerek Avrupa'nın en geniş ekonomisinin Euro Bölgesi'nde yaşanan toparlanmadan pozitif etkilendiği sinyalini verdi.

Mevsimsel değişimler ve enflasyona uyarlı siparişler Ağustos ayında yüzde 0.3 düşerken, Eylül ayında yüzde 3.3 yükseliş gösterdi. Bloomberg News anketine katılan 37 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.5'lik yükseliş olarak gerçekleşti. Siparişler yıllık bazda ise bir yıl öncesine göre yüzde 7.9 yükseliş gösterdi.

Avrupa'nın en geniş ekonomisi olan Almanya, en büyük ihracat pazarı olan Euro Bölgesi'nde yaşanan toparlanmadan pozitif bir destek görüyor. Bölgedeki otomobil satışları Eylül ayında son 2 yılın zirvesine tırmanırken, ekonomik güven de Ekim ayında beklenenden fazla yükseldi. Bundesbank geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Alman gayrısafi yurtiçi hasılasının (GSYH) geçtiğimiz ay büyük ihtimalle genişlediğini fakat bunun bir önceki çeyreğe göre daha yavaş gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Deutsche Postbank AG ekonomisti Thilo Heidrich, "Alman ekonomisi yavaş büyüyor ama istikrarlı bir performans sergiliyor. Bu Euro Bölgesi için olumlu bir haber. Avrupa'daki ekonomik durum belirsizliklerden etkilenmeye devam ediyor fakat önümüzdeki yıl büyüme göreceğimize eminim" yorumunu yaptı.

Euro açıklanan veriler sonrası 1.3532 dolar seviyesine kadar çıkarken, Frankfurt saatiyle 12:10'da 1.3522 dolardan işlem gördü. Avrupa hisseleri yüksek seyrine devam etti, Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 ilerleme kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)