E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlmanya genişlemeye karşı---

Almanya genişlemeye karşı

Almanya genişlemeye karşı
17 Ocak 2011 - 14:25 borsagundem.com

Almanya, 750 milyar Euroluk kurtarma paketinin genişletilmesine karşı çıkıyor

Almanya, 750 milyar avroluk kurtarma paketinin genişletilmesinin müzakere edilmesini reddetti. 
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Komisyonu'nun kurtarma fonunun hacminin artırılması önerisinin Berlin'i hayrete düşürdüğünü söyledi. 
Schaeuble, Deutschland Funk Radio'ya yaptığı açıklamada, ''(Kurtarma paketinin genişletilmesi konusunda) telaşlı bir tartışmaya yapmaya ihtiyaç yok. Bu münferit yaklaşımlar problemi kolaylaştırmıyor aksine daha karmaşık hale getiriyor. Sadece piyasaları tedirgin ediyor'' dedi. 
Avrupa'nın orta vadede tartışması gereken şeyin 750 milyar avroluk kaynağın gerçekten kullanıma hazır olması için ne yapılması olduğuna işaret eden Schaeuble, AB üyesi ülkelere bütçe açıklarını azaltması, rekabet edebilirliği güçlendirmesi ve ekonomik eşgüdümü düzeltmesi önerisinde bulundu. 
Avrupa'daki sorunun çözümüne herkesin katkıda bulunmasının sadece Almanya ve Fransa'nın daha fazla garanti vermesi anlamına gelmediğini belirten Schaeuble, ''Borçlu ülkelerin sorunlarını çözmesi iyi olur, daha sonra kapsamlı bir çözümü sağlarız'' dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kemal17 Ocak 2011 16:09

    Merkel'in demek istedigi aslinda; "zora dusen ulkeler kendilerini de bir seyler yapsin artik. Bizden bu kadar".