E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya için büyüme tahmini yükseldi---

Almanya için büyüme tahmini yükseldi

Almanya için büyüme tahmini yükseldi
05 Haziran 2015 - 09:43 borsagundem.com

Bundesbank, Almanya için büyüme tahminini yukarı çekti

Almanya Merkez Bankası(Bundesbank), ülke ekonomisinin bu yıl takvim etkilerinden arındırılmış verilerde yüzde 1,5 büyüyeceğini tahmin etti. Bir önceki tahmin yüzde 0,8 seviyesinde bulunuyordu.
Bundesbank'ın yayınladığı ekonomik görünüm raporuna göre, bu yıl için takvim etkisinden arındırılmamış verilerle büyüme oranı tahmini yüzde 1,7 oldu. Banka'nın bir önceki tahmini yüzde 1,0 seviyesinde bulunuyordu.
Banka gelecek yıl için düzeltilmiş büyüme tahminini yüzde 1,5'ten yüzde 1,7'ye, düzeltilmemiş büyüme tahminini yüzde 1,6'dan yüzde 1,8'e çıkardı.
Bundesbank'ın 2017 yılı için düzeltilmiş büyüme tahmini yüzde 1,7, düzeltilmemiş tahmini yüzde 1,5 oldu.
Almanya Merkez Bankası, AB'ye uyumlu tüketici fiyat tahminini bu yıl için yüzde 1,1'ten yüzde 0,5'e çekerken, önümüzdeki yıl için yüzde 1,8 seviyesinde bıraktı. Banka 2017 yılı için ise enflasyon tahminini yüzde 2,2 olarak açıkladı.
Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, rapor ile ilgili yaptığı değerlendirmede, enflasyon görünümünün düşük olmasının altında yatan temel faktörün ham petrol fiyatlarındaki keskin düşüş olduğunu söyledi.
Weidmann, büyüyen istihdam piyasası açığının fiyat baskısının artmasına neden olabileceğini ve büyümeye yönelik arz yönlü risk oluşturduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)