E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya imalat ve hizmet verisi yüksek seyrediyor---

Almanya imalat ve hizmet verisi yüksek seyrediyor

Almanya imalat ve hizmet verisi yüksek seyrediyor
24 Mart 2014 - 11:55 borsagundem.com

Almanya'da imalat ve hizmet sektörü aktivitesi Mart ayında 3 senenin en yüksek seviyesine yakın seyrediyor

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Euro Bölgesi'nin toparlanmasını ayakta tutmaya çalışırken, Almanya'da imalat ve hizmet sektörü aktivitesi Mart ayında 3 senenin en yüksek seviyesine yakın seyrediyor.

Markit Economics Ltd. tarafından bugün yayımlanan imalat endeksi Şubat ayındaki 54.8 puandan 53.8 puana indi. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin tahminlerinin medyanı 54.5'e gerileme olacağı yönündeydi. Markit, hizmet sektörü endeksinin 55.9 puandan 54 puana indiğini belirtti. 

Almanya, daha güçlü euro ve Çin yavaşlaması tehditleri altında olan Euro Bölgesi'nin toparlanmasına destek oluşuturuyor. İşsizlik Şubat ayında düşüşün üçüncü ayına girdi ve Bayerische Motoren Werke AG hisseleri, şirketin 2014 karında ciddi bir artış beklediğini açıklamasıyla geçen hafta rekora yükseldi.

Markit ekonomisti Oliver Kolodeseike, "Almanya'da özel sektör birinci çeyreğin sonunda rekor seviyede büyümeye devam etti," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)