E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİngiltere ve Almanya'dan Maduro'ya 8 gün süre---

İngiltere ve Almanya'dan Maduro'ya 8 gün süre

İngiltere ve Almanya'dan Maduro'ya 8 gün süre
26 Ocak 2019 - 15:32 borsagundem.com

İngiltere ve Almanya, Venezuela'da 8 gün içinde seçim ilan edilmemesi durumunda Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu, bu ülkenin geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıkladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Twitter'dan paylaştığı mesajda, Venezuela'daki son seçimlerin "kusurlu" olduğunu söyleyerek, "Açıktır ki Nicolas Maduro Venezuela'nın meşru lideri değildir" dedi.

Ulusal Meclis Başkanı Guaido'nun Venezuela'yı "ileri götürecek doğru kişi" olduğunu savunan Jeremy Hunt, "8 gün içinde yeni ve adil seçim ilan edilmezse, İngiltere, Guaido'yu siyasi süreci demokrasiye doğru taşıyacak geçici devlet başkanı olarak tanıyacak" ifadelerini kullandı.

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da, Maduro’nun ivedilikle bir erken seçim ilan etmemesi durumunda bu siyasi süreci başlatması için Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu geçici başkan olarak tanımaya hazır olduklarını açıkladı.

Maas, "Nicolas Maduro ivedilikle güvenilir erken seçimin yolunu açmazsa, bu siyasi süreci başlatması için Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanımaya hazırız" dedi.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Martina Fietz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "8 gün içinde seçim ilanı yapılmazsa böyle bir siyasi süreci başlatacak Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanımaya hazırız" ifadesini kullandı.

Türkiye, Maduro'ya destek veriyor

Venezuela'da hafta içi muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere neden olmuştu.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere aralarında Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala'nın da olduğu bazı ülkeler tarafından tanınmıştı.

Türkiye, Meksika, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yerli mal27 Ocak 2019 13:02

    Maduro hristiyan biri. Turkler dost olmaz onunla

  • dd27 Ocak 2019 18:07

    DİN AYRI DOSTLUK AYRI. ABD İLE SUİDİLERİN ARASINDAN SU SIZMIYOR. BU NE OZAMAN?.

  • yerli mal27 Ocak 2019 13:45

    Erdoğan ile Putin dost bir kere. ne demek istiyorsun? Papa'yı bile Ankara'da ağırlayıp dostluk mesajı verdiler

  • Back up Maduro27 Ocak 2019 11:51

    Batı kendilerini dev aynasında goruyor ama miyadlari dolmuş haberleri yok .Maduro yerinde kalsın inşaallah.Bati birkez daha otursun yerine şımarık ameriga kendine gelemesin bi daha da.Maduroya selam.

  • KILIÇ27 Ocak 2019 11:43

    PARİSTE HER HAFTA MARKOYU İSTİFA ÇAGRIRSI YAPILIYOR AMA KULAKLARINIZ SAGIR OLURKEN TAAA VENEZULAYI GÖRÜYÜYORSUNUZ SİZİN DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ ÇOK NET VAHŞİLİKDİR .SİZ VARYA İKİ YÜZLÜSÜNÜZ.

  • Lale27 Ocak 2019 13:01

    Onlar dis guclerin masasi da ondan. Fransayi cekemeyen dogu ulkeri finanse ediyor. Ayni gezi olaylari gibi

  • torku27 Ocak 2019 11:43

    maduro halkını açlık ile terbiye ediyor. bırakın iyice perişan olsunlar...

  • mehmet yılmaz27 Ocak 2019 00:24

     soykırımcı amerika donunu toplayıp hükümet açamıyor gitmiş VENEZÜLLAYA ayar vericekmiş.YAŞASIN MADURO.kahrolsun soykırımcı siyonist çakal amerika.

  • Bika26 Ocak 2019 23:42

    ABD'nin Çin'le Venezüela üzerinden bilek güreşi.

  • efe26 Ocak 2019 23:23

    macron ve merkel abd sızın yerınıze bır baskan atasa ne yapardınız burası avrupa demokrasının gecerlı oldugu ınsanların dıkedıklerını sectıgı ınsanların ozgurce ıstedıklerını dıle getırdıgı avrupa topluluğuz derdınız heralde ınsanların ozgurce secme ve ıstedıklerını dıle getırmek avrupaya mahsuz heralde baska ulkelerın boyle bır hakkı yok emperyalıst ulkelerın egomanyasından cıkarsan hıc bır hakkın yok yanı

  • Mert Açıkel26 Ocak 2019 21:56

    Türkiye Rusya ve Çin gibi madura tarafında ..........doğru yanlış açısından değil batı ülkelerinin yanında yer almadığı için pazartesi borsa aşağı kayar.

  • Ufuk26 Ocak 2019 21:44

    Britanya halkı BREXIT dedi, kaç yıldır oyalıyorlar. Demokrasi diye bir şey yok dünyada.

  • WeareMADURO26 Ocak 2019 19:15

    “ABD yöneticileri dünyadaki en büyük teröristlerdir .” Nicolas Maduro

  • Ilik27 Ocak 2019 13:03

    Dedi kafa kesen isidci

  • WeareMarudo26 Ocak 2019 19:13

    “Darbe olmayacak tek ülke ABD. Çünkü orada bir ABD büyükelçiliği yok.” Eva Morales Bolivya Devlet Başkanı

  • yunus26 Ocak 2019 18:29

    Yamyamlar kan kokusu aldı,,Venezüellayı yiyecekler.

  • bir yorum26 Ocak 2019 17:47

    Brezilya nın devlet başkanı Dilma ya Mısırın devlet başkanı Mursiye yapılanın aynısını venezuela nın devlet başkanı Maduro ya yapıyorlar. İşte batının gerçek yüzü budur.Bu batıdan insanlığa hiç bir fayda gelmeyeceği anlaşılıyor.Bunlar demokrasiyi bile kendi kontrollerinde olduğu sürece destek veriyorlar. Halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan Maduro ya bunu yapıyorlar. Maduro ambargodan dolayı halkının kalkındıramıyor. Bu da durumu daha kırılgan hale getiriyor maalesef. Maduro ya destek veriyorum.İnşallah Allah batının bu oyununu başlarına geçirir.

  • Pardus26 Ocak 2019 17:04

    Niye deer in ediyorlar ki venuzuela halkini? Dunyanin en buyuk petrol rezervine sahip ulke olarak fakitlikten kirilmaya devam etsinler. Petrol isletme hakkini cine 60 milyar dolara vermisler zaten. Seyinde bogulsun cahiller

  • Oguz26 Ocak 2019 16:34

    Beyler bu amerikanin oyunu bu ara hep ayni.15 temmuz da ortalik kariasaydi biraz daha neler olacakti saniyorsunuz.bu ulkede muhalefetin basindaki zat zamaninda avrupa bize gerekli deategi verirse erdogani indiririz diye konusmustu.bize kimse dayilanmiyo dayilanamazda ama bize bizden olanlar dayilaninca isin rengi degisiyor.

  • aziz26 Ocak 2019 15:54

    Bunlara ne oluyor?Venezuela halkı başkanını seçmiş.Sizin adayınız seçilemediği diye Venezuela'nın içişlerine karışmanızmı gerekiyor?

  • Vatandaş26 Ocak 2019 15:48

    saflar belirleniyor savaş çıkması an meselesi...