E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya sandık başına gidiyor---

Almanya sandık başına gidiyor

Almanya sandık başına gidiyor
20 Eylül 2013 - 07:02 borsagundem.com

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da halk Pazar günü sandık başında olacak

Almanya Pazar günü parlamento seçimleri için sandık başına gidiyor. Başbakan Angela Merkel, üçüncü kez bu koltuğa oturmak için yarışıyor. Merkel'in önündeki en büyük engel, yaklaşık dört ay önce kurulan Euro karşıtı "Almanya İçin Alternatif" partisi. Partinin yüzde 5 barajına ulaştığı belirtiliyor. Almanya'da bu durumun sandığa yansımasının Merkel'i başbakanlık koltuğundan edip edemeyeceği tartışılıyor. ANKETLERDE MERKEL ÖNDE
Anketler, Merkel'in partisi CDU'yu yüzde 38, en yakın rakibi Sosyal Demokrat Parti SPD'yi ise yüzde 28 oy oranında gösteriyor. Buna göre, muhafazakar-liberal hükümetin toplam yüzde 44, SPD-Yeşiller ve Sol Parti'den oluşan sol blok da yüzde 45 oy oranında.
800 BİN TÜRK SEÇMEN VAR
Almanya'daki 61 milyon seçmenin 800 bine yakını Türk kökenli; 66 Türk kökenli aday da federal meclise girmek için yarışıyor. Hıristiyan Birlik Partisi'nin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden aday gösterdiği Cemile Yusuf, meclise girmeye çok yakın. Yusuf seçilirse Almanya'da Türk kökenli ilk Hıristiyan Birlik Partisi milletvekili olacak.
TÜRKLER HIRİSTİYAN DEMOKRATLARI DESTEKLİYOR
Toplamda ise 20 göçmenin meclise girmesi bekleniyor. Kamuoyu araştırmaları Türk kökenli seçmenlerin Hıristiyan Demokratlara desteğinin arttığını gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)