E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya tahvilleri düştü---

Almanya tahvilleri düştü

Almanya tahvilleri düştü
23 Ağustos 2013 - 12:19 borsagundem.com

Almanya tahvilleri, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin ikinci çeyrekte büyümesinin ardından değer kaybetti

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, bugün açıklanan verinin Avrupa'nın en büyük ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde büyüdüğünü göstermesinin ardından, üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.
Gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizi, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcısı Ewald Nowotny'nin, Euro Bölgesi'nden son dönemde gelen "iyi veri akışının" faizlerin düşürülme ihtiyacını ortadan kaldırdığını söylemesinin ardından yaklaşık 17 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı. İtalya ve İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, bu hafta açıklanan Fed tutanaklarının, politika yapıcıların tahvil alımlarının bu yıl azaltılması konusunda rahat olduğunu göstermesinin ardından, bir ayı aşkın süredir ilk kez haftalık bazda düşüşe yöneldi.
Kopenhag'da Danske Bank A/S şef analisti Allan von Mehren, "Veriler Avrupa ekonomisinin toparlanmakta olduğunu teyit etti ve Almanya bu toparlanmada öncülük yapacak," dedi ve "Nowotny faiz indiriminin masada olmadığını söyledi ve ekonomik iyileşme dikkate alındığında bu durum çok ters olmamalı, ancak az da tahvil piyasası üzerinde baskı oluşturabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, dün yüzde 1.94'e çıkarak 27 Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyesini görmesinin ardından, bir baz puan ya da 0.01 yüzde puanından az bir yükseliş göstererek, Londra saati ile 08:24'te, yüzde 1.93'e çıktı. Bu kağıdın faizi bu hafta dört baz puan yükseldi. Mayıs 2023'te vadesi dolacak yüzde 1.5 faizli tahvillerin fiyatı 96.265 seviyesindeydi. İki yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi bir baz puan yükselişle yüzde 0.27'ye geldi.
Almanya'da gayrısafi yurtiçi hasıla, ilk çeyrekteki durgunluğun ardından, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0.7 genişledi ve 14 Ağustos'taki ilk açıklamayı doğruladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)