E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya tahvilleri yatay seyrediyor---

Almanya tahvilleri yatay seyrediyor

Almanya tahvilleri yatay seyrediyor
02 Aralık 2013 - 11:09 borsagundem.com

Almanya tahvilleri, Euro Bölgesi Kasım ayı imalat verileri öncesinde yatay seyrediyor

Almanya'da hükümet tahvilleri, ekonomistler Euro Bölgesi'nde Kasım ayı imalatının yükselişinin beşinci ayına girdiğini tahmin ederken, az değişti.

Almanya'nın 10 yıllık tahvil göstergeleri Ağustos'tan bu yanaki en düşük seviyeden beş baz puan fark gösterdi. Hollanda'nın, Standard & Poor's'un geçen hafta ülkenin kredi notuu düşürmesinden sonra 4 milyon euroluk üç ve altı aylık bonoları ihaleye çıkarması bekleniyor. Fransa'nın 6.5 milyar euroluk tahvili satışa çıkarması bekleniyor.

Almanya'da 10 yıllık tahvil faizi Londra saatiyle 07:32'de yüzde 1.70 olarak gerçekleşti. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 102.64 oldu. Tahvilin faizi 31 Ekim'de, 8 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan yüzde 1.65'e geriledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre, Markit Economics satın alma yöneticileri bazlı imalat endeksinin Ekim'deki 51.3 puandan Kasım'da 51.5 puana çıkması bekleniyor. Büyümeler 50 puanın üstünde gerçekleşiyor.

Almanya tahvilleri bu sene 29 Kasım'a kadar yüzde 1 kaybederek, Bloomberg Dünya Tahvilleri Endeksi tarafından takip edilen 15 Euro Bölgesi ülkesi arasında Hollanda'dan sonra en kötü performansını sergilemiş oldu. İspanya tahvilleri yüzde 11 getiri sağlarken, İtalya tahvilleri yüzde 7.5 kazandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)