E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya tahvilleri yükseliyor---

Almanya tahvilleri yükseliyor

Almanya tahvilleri yükseliyor
07 Ekim 2013 - 14:11 borsagundem.com

Almanya tahvilleri ABD'de bütçe restleşmesinin devam etmesi üzerine güvenli liman talebiyle yükseldi

Almanya hükümet tahvilleri ABD'de Hazine Bakanı Jacob J. Lew tarafından 17 Ekim'de borç limitinin artırılmaması durumunda ülkenin temerrüde düşeceği riski bulunduğunun açıklanmasıyla beraber dünya genelindeki güvenli limanlarla beraber yükseldi.
Gösterge 10 yıllık tahvil faizleri ABD Temsilciler Meclisi lideri John Boehner'in borç limiti anlaşmasına bazı ilavelerin olması gerektiğini açıklayarak Barack Obama'nın görüşmelere başlamak için istediği şartlara ters gitmesi sonrası son 8 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. Hollandalı, Fransız ve Avusturya hükümet tahvilleri de aynı zamanda yükseldi. Alman hükümetinden yapılan bir açıklamada ABD'de yaşanan bütçe anlaşmazlığının yakından izlendiği ve bir an önce anlaşmaya varılmasının gerek olduğu belirtildi.
Paris'te bulunan Societe Generale SA döviz stratejisti Vincent Chaigneau, "ABD'de gelişmeleri yakından izliyoruz ve hafta sonu bir anlaşmanın olmaması tahviller için pozitif bir şey. Piyasada risk iştahı pek yok. ABD'nin temerrüde düşeceğini sanmıyoruz. Bu bizim için çok düşük bir ihtimal" yorumunu yaptı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 3 baz puan düşerek Londra saatiyle 11:49'da yüzde 1.81 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2'lik tahvilin fiyatı 0.26 yükselerek 101.68 oldu.
10 yıllık Fransız tahvil faizleri 2 baz puanlık düşüşle yüzde 2.35 olurken, benzer vadeli Hollanda tahvil faizleri 2 baz puan düşerek yüzde 2.20'ye indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)