E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAlmanya yatırımcı güveni arttı---

Almanya yatırımcı güveni arttı

Almanya yatırımcı güveni arttı
14 Aralık 2010 - 15:54 borsagundem.com

Almanya'da yatırımcı güvenini gösteren ZEW endeksi, aralık ayında beklentilerin üzerinde 4,3 puan seviyesine yükseldi

ZEW Enstitüsü, altı ay geriledikten sonra kasım ayında 1,8 değerini alan ZEW endeksinin bu ay 4,3 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'nın ekonomik görünümüne ilişkin eğilimlerini gösteren ZEW endeksinin 4 puan seviyesinde olması bekleniyordu.
Almanya'da sanayi üretimi ve siparişlerdeki olumlu gelişmelerin endeksin yükselmesinde etkili olduğu belirtilen açıklamada, ''Avrupa'da birçok ülkede bütçe konsolidasyonları ve Çin'deki sıkı para politikası görünümünün Almanya'nın ihracatındaki risk unsurlarını oluşturduğuna'' dikkat çekildi.
Bu arada, Almanya Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (IFO), Almanya'nın gelecek yıl için büyüme tahminini yüzde 2,4'e çıkarırken, işsizlik oranı tahminini ise yüzde 7'ye düşürdüğünü açıkladı.
Almanya'nın son üç çeyrekte görüldüğü üzere küresel ekonomik krizden beklenenden daha hızlı çıktığını bildiren IFO, bu yıl Alman ekonomisinin yüzde 3,7 büyüyeceğini tahmin ediyor. IFO'nun, 2011 yılı için büyüme tahmini daha önce yüzde 2 seviyesindeydi.
Almanya Merkez Bankası bu ay, 2010 yılı büyüme tahminini yüzde 3,6 ve 2011 yılı büyüme tahminini yüzde 2 olarak tahmin ettiğini bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)