E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya ZEW endeksi eksi seviyede---

Almanya ZEW endeksi eksi seviyede

Almanya ZEW endeksi eksi seviyede
14 Ekim 2014 - 12:28 borsagundem.com

Almanya ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi Kasım 2012'den bu yana görülen en düşük seviyede

Almanya'da yatırımcıların ekonomiye güvenini yansıtan ZEW Beklenti Endeksi, Ekim ayında Kasım 2012'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi. Son 10 aydır gerileyen endeks, jeopolitik gerilimlerin yarattığı belirsizlik ve Euro Bölgesi ekonomik büyümesindeki zayıflığın yarattığı baskı ile Ekim ayında -3,6 olarak gerçekleşti. 
     
Ekonomistler ise Eylül ayında 6,9 puan olan Endeks'in 0 olmasını bekliyorlardı. 
     
ZEW Başkanı Clemens Fuest yaptığı açıklamada, özellikle Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan jeopolitik gerilimlerin Alman ekonomisinde belirsizliğin kaynağı olduğunu ve Euro Bölgesi ekonomisindekizayıflığın güven üzerinde baskı yarattığını ifade etti. Alınan siparişler,sanayi üretimi ve dış ticaret rakamlarının hayal kırıklığı yarattığını belirten Fuest, bunların büyüyen karamsarlığa katkı yaptığını söyledi.
     
Almanya'da teknik bir resesyon yaşanması olasılığının dışlanamayacağını da vurgulayan Fuest, "Alman ekonomisinde 3. çeyrekte negatif büyüme olasılığını göz ardı edemeyiz, Ancak uzun süreli bir resesyon beklemiyorum" diye konuştu.
   
Fuest ayrıca, Euro Bölgesi'nde enflasyon bekleyişlerinin düşmeye devam etmesi halinde ECB'nin parasal genişleme yoluna gitmesini haklı göreceğini, ECB'nin bu parasal genişlemede yüksek kaliteli varlıklara odaklanmasının önemli olduğunu da ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)