E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da 10 yıllık tahviller yatay seyretti---

Almanya'da 10 yıllık tahviller yatay seyretti

Almanya'da 10 yıllık tahviller yatay seyretti
28 Kasım 2013 - 10:37 borsagundem.com

Almanya'da enflasyon verilerinin öncesinde 10 yıllık tahviller büyük değişiklik göstermedi

Alman hükümet tahvilleri, analistlerin hızlandığını tahmin ettiği Kasım ayı enflasyon verisi öncesinde büyük değişiklik kaydetmedi.

Avrupa Merkez Bankası Yürütme Kurulu üyesi Joerg Asmussen'in Brüksel'de yapacağı konuşma öncesinde
10 yıllık gösterge faizi 6 baz puan düşerek son üç ayın en düşük seviyesini gördü. İtalya'da dün eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin senatodaki oylama sonucu vergi kaçakçılığından azledilmesinin ardından bugün 2.5 milyar euroluk (3.4 milyar dolar) 10 yıllık tahvil ihalesinin yapılması bekleniyor.

Almanya'nın 10 yıllık tahvilinin faizi, 31 Ekim'de 8 Ağustos'tan beri en düşük seviye olan yüzde 1.65'e düşmesinden sonra bugün Londra saatiyle 07:07'de yüzde 1.71'i gördü.

Bloomberg anketine katılan analistlerin medyan tahminine göre, Almanya'nın yıllık enflasyon oranının Ekim ayındaki yüzde 1.2'den Kasım'da yüzde 1.3'e çıkması bekleniyor. Yüksek enflasyon oranı, tahvillerin sabit gelirlerinin sağladığı alım gücünü azaltıyor.

Ekonomistler ayrıca AB'nin istatistik bürosundan yarın gelecek olan verilerde Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon oranının, son dört senenin en düşüğü olan geçen ayki yüzde 0.7'den Kasım ayında yüzde 0.8'e çıkmasını bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi'nin 5 Aralık'ta yapacağı faiz toplantısında büyüme ve enflasyon tahminleri de açıklanacak. AMB enflasyon oranını, bu sene için yüzde 1.5 beklerken 2014 oranını yüzde 1.3 olarak tahmin ediyor.

Bloomberg Dünya Tahvilleri Endeksi'ne göre, Almanya tahvilleri bu sene düne kadar yüzde 1.2 kayıp yaşadı. İspanya tahvilleri yüzde 11 getiri sağlarken İtalya tahvilleri yüzde 7.6 kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)