E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da büyüme hızlandı---

Almanya'da büyüme hızlandı

Almanya'da büyüme hızlandı
15 Mayıs 2014 - 09:27 borsagundem.com

Almanya ekonomisi, ılıman havanın inşaatları ve yerel talepleri artırması ile, 2014 yılının ilk çeyreğinde beklenenden hızlı büyüdü

Almanya ekonomisi, ılıman havanın inşaatları ve yerel talepleri artırarak düşük orandaki ihracatın etkisini hafifletmesi ile, 2014 yılının ilk çeyreğinde beklenenden hızlı büyüdü. 

Almanya'nın gayrısafi yurtiçi hasılası (GSYH), ilk çeyrekte yüzde 0.8 genişlerken, 2013 yılı son çeyreğinde yüzde 0.4 büyüme görülmüştü. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin tahmin medyanı, Almanya ekonomisinin yüzde 0.7 büyüyeceği yönündeydi.

Bugün açıklanan bir başka veriye göre, Fransa ekonomisi birinci çeyrekte duraksadı. 

Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya, Avrupa'da yaşanan tarihin en uzun süreli resesyonundan toparlanmak için kilit rol oynuyor. Temeller bu çeyrekte büyümeye işaret ederken, Bundesbank geçtiğimiz ay ülkenin genişlemesinin yavaşlayabileceğini belirtmişti. 

Frankfurt merkezli Bundesbank, Almanya ekonomisinin bu yıl yüzde 1.7 ve 2015 yılında yüzde 2 büyüyeceğini tahmin ederken, enflasyon beklentisi ise sırasıyla yüzde 1.3 ve yüzde 1.5 oranında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)