E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da ekonomi güveni yükseldi---

Almanya'da ekonomi güveni yükseldi

Almanya'da ekonomi güveni yükseldi
25 Ekim 2017 - 11:44 borsagundem.com

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye güveni tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı

Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güveni Ekim ayında beklenmedik bir şekilde tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Ekonomiye güvende iki aylık düşüşün ardından Ekim ayında yaşanan yükseliş Alman ekonomisinin 4. çeyreğe güçlü bir başlangıç yaptığına işaret ediyor.
Mühin merkezli ekonomik düşünce kuruluşu Ifo tarafından hazırlanan iş dünyası güven endeksi Ekim ayında Eylül ayındaki 115,3 puandan 116,7 puana çıktı. 7.000 şirketin katılımı ile hazırlanan endeksin Ekim'de 115,2 puan olması bekleniyordu.
Ifo Başkanı Clemens Fuest yaptığı değerlendirmede, "Şirketler önümüzdeki aylar için oldukça iyimserler. Ayrıca, cari iş yapma şartlarına yönelik değerlendirmelerini de yukarı yönlü revize ettiler.
Alman ekonomisi güçleniyor" dedi.
Ifo ekonomisti Klaus Wohlrabe de verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Alman iş dünyasının ekonomiye güvenini Kasım ayında da yükselmesi halinde Almanya için ekonomik büyüme tahminlerini gözden geçirmelerini gerekeceğini ifade etti. Alman ekonomisinin siyasi gelişmelerden etkilenmediğini belirten Wohlrabe, "Almanya ulual seçimleri ve koalisyon görüşmeleri ekonomi için herhangi bir belirsizlik yaratmadı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)