E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da işsiz sayısı artıyor---

Almanya'da işsiz sayısı artıyor

Almanya'da işsiz sayısı artıyor
28 Kasım 2013 - 11:32 borsagundem.com

Almanya'da işsiz sayısı Kasım ayında da yükselerek, artışını dördüncü aya taşıdı

Almanya'da işsiz sayısı Kasım ayında artış gösterdi ve böylelikle, dördüncü ay üst üste arış göstermiş oldu. Bu durum, Avrupa'nın en büyük ekonomisindeki istikrarsız toparlanmayı işaret ediyor.

İşsiz sayısı Kasım ayında, mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla , 10,000 artarak 2.895 milyona çıktı. Bloomberg'in anketine katılan 33 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, işsiz sayısının değişmemesi bekleniyordu. Düzeltilmiş işsizlik oranı ise değişmeyerek yüzde 6.9'da kaldı.

Almanya, en büyük ihracat pazarı Euro Bölgesi'nin yeni başlayan toparlanmasını sürdürmekte zorluk çekmesi ile birlikte, iç ekonomisine daha fazla bel bağlıyor. Almanya'nın üçüncü çeyrekteki yüzde 0.3'lük büyümesinin tamamı, sermaye yatırımları ve inşaat sektörü öncülüğünde, tamamen iç talepten kaynaklandı. GfK'nın dün açıkladığı anket sonuçlarına göre, Almanya'da tüketici güveni gelecek ay altı yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkacak.

Dusseldorf'da  WGZ Bank analisti Andreas Moeller, "Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte ılımlı hızda büyüyor ve bu durum, işsiz kalanların sayısında yansımasını buluyor," dedi ve "Diğer Euro Bölgesi ekonomilerindeki düşük talep Almanya'nın ihracatını ılımlı bir şekilde etkilerken, gelir ve yatırım daha güçlü büyüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomistler, Almanya'nın gayrısafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) bu yılın son üç aylık döneminde yüzde 0.4 genişleyeceğini tahmin ediyorlar. Bu, Euro Bölgesi için yapılan tahminin iki katı.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, kazandığı ulusal seçimlerden iki ay sonra, Sosyal Demoratlar ile bir koalsiyon kurma konusunda anlaşmaya vardı. Sosyal Demokrat Parti üyeliği tarafından onaylanması gereken bu anlaşma, ulusal asgari ücret ve emeklilik maaşları ve altyapı harcamalarını içerirken, Merkel vergilerin artırılmasına olan muhalefeti konusunda ısrarını sürdüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)