E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarALMANYA'DA SİPARİŞLERDE SÜRPRİZ ARTIŞ ---

ALMANYA'DA SİPARİŞLERDE SÜRPRİZ ARTIŞ

ALMANYA'DA SİPARİŞLERDE SÜRPRİZ ARTIŞ
06 Mayıs 2010 - 13:10 borsagundem.com

Almanya'da mart ayında imalat siparişleri beklentilerin üzerinde bir artış gösterdi ve toparlanmanın istikrarına işaret etti.

Almanya'da bugün açıklanan resmi rakamlara göre mart ayında imalat sektörüne yönelik siparişler bir önceki aya göre yüzde 5 oranında artış gösterdi. Talebin hem iç piyasa hem de dış piyasa kaynaklı olarak artış gösterdiği gözlendi. Siparişlerdeki geniş artış Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da toparlanmanın güç kazandığına işaret etti. Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın açıklamasında da toparlanmanın güç kazandığına vurgu yapıldı. Bakanlık açıklamasında "Sanayi üretimi, toparlanma sürecinin güç ve istikrar kazandığını ortaya koyuyor" ifadeleri yer aldı. Analistlerin beklentileri ise Mart ayında siparişlerde yüzde 1'le sınırlı bir artış olacağı yönünde idi. İç piyasa kaynaklı siparişler yüzde 5.4 oranında artarken dış piyasa kaynaklı talepler yüzde 4.7 oranında arttı. Şubat ayında ise dış siparişler yüzde 1.7 oranında artarken iç piyasa kaynaklı talepler yüzde 1.7 oranında gerilemişti. Euro bölgesinin diğer 15 üye ülkesinden gelen siparişlerde yüzde 9.6 oranında artış gösterdi. Euro bölgesi dışında kalan ülkelerin siparişleri ise yüzde 1.3 oranında arttı. Yıllık bazda ise Şubat ayında yüzde 24.4 oranında artan siparişler Mart ayında yüzde 30 oranında arttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)