E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da tahvil faizleri dip seviyede---

Almanya'da tahvil faizleri dip seviyede

Almanya'da tahvil faizleri dip seviyede
03 Şubat 2015 - 10:33 borsagundem.com

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi, Avrupa tahvil piyasalarının işleme başladığı tarihten bu yana ilk kez Japonya’nınkinin altına geriledi

10 yıl vadeli Almanya tahvil faizi, Avrupa tahvil piyasalarının işleme başladığı tarihten bu yana ilk kez Japonya’nınkinin altına geriledi.

Euro Bölgesi’nin gösterge tahvili olarak nitelendirilen Almanya tahvil faizleri, yatırımcıların bölgenin deflasyona maruz kalabileceği endişeleri ile birlikte güvenli varlık arayışına girmelerinin ardından geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB), deflasyon tehdidi ile mücadele etmek amacıyla Mart ayında ülke tahvili satın alım programına başlayacak. Almanya tahvilleri ayrıca, ülke borcunun yeniden müzakere edilmesi arayışında olan yeni Yunan hükümeti ile Yunanistan’daki politik çalkantıdan destek buldu. Yunanistan’daki politik çalkantı güvenli varlıklara talebi artırdı.

10 yıllık Almanya tahvil faizi Londra saati ile 07:34’te yüzde 0.31 seviyesine geldi. Nominal değerli Şubat 2025 vadeli yüzde 0.5 faizli Almanya tahvilinin fiyatı 101.845 seviyesine geldi.

10 yıl vadeli Japonya tahvil faizi 7 baz puan veya 0.07 yüzde puan yükselerek yüzde 0.355’e geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)