E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da tahvil faizleri fırladı---

Almanya'da tahvil faizleri fırladı

Almanya'da tahvil faizleri fırladı
02 Ocak 2014 - 12:50 borsagundem.com

Emtia varlıklarının yükselmesi ve Avrupa hisselerinin gerilemesiyle Alman tahvilleri düşüşe geçti

Altın ve bakır, emtia varlıkları arasındaki yükselişe öncülük etmesiyle, Almanya tahvilleri düştü ve 10 yıllık tahvil faizleri üç ayı aşkın en yüksek seviyesine çıktı. Avrupa hisseleri, gelişen piyasalar endeksindeki sert düşüş ile birlikte kazançlarını geriletti.

Almanya'da 10 yıllık tahvil faizi Londra saatiyle 09:20'de 4 baz puan yükselerek yüzde 1.97 oldu. Altın, geçen seneki yüzde 28'lik düşüş ve bakırın 7 ayın zirvesine çıkmasının ardından yüzde 1.7 değer kazandı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 kaybetti. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 zayıfladı. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri New York saatiyle 06:00'da işleme açılacaklar.

Bugün açıklanan verilerde, Euro Bölgesi imalatının Mayıs 2011'den beri en hızlı artışı kaydedilirken, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'daki üretim artışı 6. ayına girdi. Çin'deki Aralık ayı imalat endeksi beklentilerin üstünde geriledi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, ABD'deki Institute Supply Management imalat endeksinin Aralık'taki zirveden düşmesini bekliyorlar.

"Euro Bölgesi'nde büyümenin devamlı olmasını bekliyoruz ama makul bir şekilde" diyen Londra merkezli BNP Paribas SA'da şef Euro Bölgesi piyasası ekonomisti Ken Wattret, "ABD'den gelen olumlu yayılma etkisi ve iyileşen piyasa şartları tamamen yardımcı oluyor. Almanya iyi durumda ama yakın ticari ortaklarının dışında büyüme için bazı yapısal engeller bulunuyor" diye ekledi.

Fransa'da 10 yıllık tahvil faizleri üç baz puan artarak yüzde 2.59'u bulurken, İspanyol ve İtalyan tahvilleri yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)