E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da tahvil faizleri yükseldi---

Almanya'da tahvil faizleri yükseldi

Almanya'da tahvil faizleri yükseldi
09 Aralık 2015 - 15:48 borsagundem.com

Almanya 2 yıllık tahvil faizleri, AMB'nin ek teşvik programının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması ardından yükseldi

Almanya iki yıllık tahvil faizi, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçtiğimiz hafta parasal genişleme konusunda daha şahin tarafta kalan yatırımcıları hayal kırıklığına uğratması sonrasında, Çarşamba günü gerçekleştirilen ihalede yükseldi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcısı Ewald Nowotny, finans çevresinin Euro Bölgesi ekonomisini yanlış değerlendirdiğini ve gelecek haftaya yönelik gerçekçi olmayan teşvik beklentileri içine girdiğini belirtti ve “İfade edilen beklentiler olanaksızdı ve bence bu piyasa analistlerinin ciddi bir başarısızlığı oldu. AMB'nin iletişim politikasının yanlış sinyal verdiğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Dublin'de Cantor Fitzgerald LP sabit getirili varlık stratejisti Owen Callan, Nowotny'nin ifadeleri için “pek samimi değil” ifadesini kullandı ve “Piyasa beklentilerinin olanaksız ve abartılı olduğunu söylemek güzel olabilirdi fakat ne yazık ki AMB, bu beklentileri azaltmak için hiçbir şey yapmadı. Bu duruş, piyasalarda görülen sert dönüşün ciddi bir sebebi” dedi.

Almanya, 2017 yılı vadeli 3 milyar euro (3.3 milyar dolar) büyüklüğünde tahvil sattı. Tahvillerin faiz ortalaması yüzde -0.32 düzeyinde gerçekleşti. Aynı tahvile ilişkin bir önceki ihalede ortalama faiz rekor düşük seviye olan yüzde -0.38 düzeyinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)