E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'da yabancıların şirket ortaklığına müdahale---

Almanya'da yabancıların şirket ortaklığına müdahale

Almanya'da yabancıların şirket ortaklığına müdahale
07 Ağustos 2018 - 08:25 borsagundem.com

Berlin, AB dışı yatırımcıların bir Alman şirketinin yüzde 15'ten fazla hissesini almasına müdahale hakkı istiyor

Die Welt gazetesinin haberine göre Berlin, Avrupa Birliği dışından bir yatırımcı bir Alman şirketinin en az yüzde 15 hissesini almak istediğinde buna müdahale edebilmek istiyor.
Habere göre Alman hükümetinin hazırladığı yasa taslağı, Ekonomi Bakanlığı'na AB dışından bir yatırımcı bir Alman şirketinin doğrudan veya dolaylı olarak en az yüzde 15 hissesini alması halinde buna müdahale edebilme hakkı veriyor.
Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, savunma ile iliştkili şirketler, kritik altyapı şirketleri ve sivil güvenlikle ilişkili teknoloji şirketlerinde hisse devirlerini gelecekte yakından izlemek istediklerini istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yiğit07 Ağustos 2018 12:22

    bizde ver allahım ver döviz geliyor nerde ise ülkeyi dolarla satıyoruz ülkenin bütün kaynaklarının yüzde 70 den fazlası yabancılarda döviz çıktınızı düşünmüyorsunuz istedikleri gibi ülke ile oynuyorlar Osmanlının son günleri gibi satın satın torunlarınız köle olunca anlarsınız afrikalaşıyoruz malesef