E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAlmanya'daki fabrika siparişleri düştü---

Almanya'daki fabrika siparişleri düştü

Almanya'daki fabrika siparişleri düştü
06 Aralık 2013 - 14:35 borsagundem.com

Almanya'da fabrika siparişleri beklentinin üzerinde düşüş kaydederek, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde düzensiz toparlanmaya işaret etti

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da fabrika siparişleri Ekim'de beklenenden fazla düşerek, dengesiz toparlanma sinyali verdi.

Mevsimsel dalgalanma ve enflasyondan arındırılmış fabrika siparişleri Ekim'de aylık bazda yüzde 2.2 düşerken, Eylül ayı Fabrika siparişleri yüzde 3.1 artış şeklinde revize edildi. Bloomberg anketine katılan 40 ekonomistin medyan tahmini, fabrika siparişlerinin yüzde 1 azalacağı yönündeydi. Siparişler, çalışma günü sayısına göre düzenlendiğinde yıllık bazda yüzde 1.9 arttı.

Almanya'nın ekonomik büyümesi, Euro Bölgesi'nin en uzun süreli resesyonundan toparlanmasını sürdürme mücadelesinden ötürü yavaşladı. Ülkede 3. çeyrek büyümesinin tamamı yerel talep kaynaklı oldu. Avrupa Merkez Bankası dün, Almanya'nın en büyük ticaret ortağı olan Euro Bölgesi'ni 2014'te yüzde 1.1 büyüme kaydetmeden önce bu yıl yüzde 0.4 daralacağını tahmin etti.

Önümüzdeki aylarda Almanya ya da Euro Bölgesi'ndeki sanayi sektörlerinde belirgin toparlanma olması ihtimalinin düşük olduğunu söyleyen Capital Economics Ltd.'ın Avrupa ekonomisti Ben May, "Bu anlamda ekonomiye çok fazla destek olmasını beklemiyoruz" dedi.

Yabancı siparişler Ekim'de yüzde 2.3 düşerken, yerel siparişler de yüzde 2 gerledi. Euro Bölgesi'nden gelen talepler yüzde 1.3 azaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)