E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAlmanya'dan Erdoğan açıklaması---

Almanya'dan Erdoğan açıklaması

Almanya'dan Erdoğan açıklaması
19 Mayıs 2014 - 18:33 borsagundem.com

Erdoğan’ın Köln gezisini iptal etmesi çağrılarının yükseldiği Almanya’da hükümet son sözü söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta Köln kentinde gerçekleştireceği etkinlik konusunda yaşanan yoğun tartışmalara Alman hükümeti son noktayı koydu.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Erdoğan'ın Lanxess Arena'daki etkinliğinin iptal edilmesi yönünde Alman siyasetinin çeşitli kesimlerinden gelen çağrıları geri çevirerek, “Bizim için gerçekten de çok yakın ve önemli bir partner olan bir ülkenin Başbakanı olarak Erdoğan Almanya'da memnuniyetle konuk edilecektir” dedi.

Seibert, etkinliğin çok zor, hatta sıkıntılı denilebilecek bir döneme denk geldiğine de dikkat çekerek, “Bu nedenle Alman hükümeti Türk ve aynı zamanda Alman vatandaşları önünde yapılacak bir konuşmaya büyük bir hassasiyetin hakim olmasını beklemektedir” ifadesini kullandı.

Seibert, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın etkinliğinin sonuç itibariyle gerçekten de Almanya'daki insanların iyi bir şekilde birlikte yaşamasına katkıda bulunması için hassas ve sorumluluk bilinci içinde bir etkinlik bekliyoruz” dedi.

Erdoğan'ın ziyaretinin Almanya ve Avrupa'da önemli seçimlerin öncesine ve Türk iç politikasında tartışmalı olayların sonrasına denk geldiğine işaret eden Seibert, Alman hükümetinin, Erdoğan'ın bu özel sorumluluğunun bilincinde olduğundan yola çıktığını kaydetti.

Cumartesi günü Köln kentindeki Lanxess Arena'da taraftarlarına seslenecek olan Erdoğan, Soma faciasının ardından seçim kampanyası peşinde olmakla eleştirilmişti.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ilk kez yurtdışındaki Türkler de bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek. Erdoğan'ın Köln ziyaretini protesto gösterilerine de en az 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Soma faciasının ardından çeşitli siyasi partilerden Alman politikacılar, Erdoğan'ın Köln ziyaretini iptal etmesi çağrısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Orhan20 Mayıs 2014 00:12

    Almanlar tutuşmuş bu karizmayla biz bile başedemeyiz diye. Almanya Büyük Türkiye'ye bağlı eyalet olursa şaşmayın.

  • muzaffer19 Mayıs 2014 23:55

    ben malı mülkü olmayan fukaralara acımıyorum ama akıl fukaralarına çok acıyorum.Tek kelime ile yalama oluyorlar.

  • RABBENA.19 Mayıs 2014 23:52

    Bir devir kapandıktan sonra bakalım daha neler yazabileceksiniz buralara.herkes yaptıklarının hesabını ölmeden mutlaka yüce ALLAH tarafından verir.o somada MADENLERDE ölenlerin vede içeriden çıkartılmayan insan cesetlerinin hesabını bu dünyada vermezlerse ALLAHI,n huzurunda vereceklerdir.her müslüman diyenlerin arkasına takılırsak işimiz gerçekten zor olur.

  • Bir bir siliyorlar!19 Mayıs 2014 22:18

    Almanya'da RTE yi sildi. Orada da işin bitti. Gitgide yalnızlaşıyor. Yaptıklarının bedelini çok ağır ödetecekler gibi görünüyor.

  • alman uşağı19 Mayıs 2014 19:44

    hitler kırıntısı nazi bozuntularına alkış tutan,cemaatçi-solcu-faşist bozuntuları,uşaklık yapmaya devam edin,size de biraz domuz eti versinler!

  • mehmet19 Mayıs 2014 19:41

    yabancılara yaltaklananlar,almanlara arka çıkıyor!alman cumhurbaşkanını alkışladılar!erdoğana yuh çekiyor uşak ruhlular!

  • mehmet19 Mayıs 2014 19:39

    türkiye düşmanı yerli emperyalist uşakları,zil takıp oynamaya başladı!ama boşuna hevesleniyorlar!

  • vatandaş19 Mayıs 2014 19:17

    vaybe almanya gibi bir ülke nasılda geldiye yalvarıyor.sen başka bir başbakansın.

  • omer19 Mayıs 2014 18:47

    Uzun adam sana inandik bahsinieeğme bizler oyumuzu vatan hainlrini bertaraf et bunlarınemellerini bboşa cikar Allah yar YARDIMCINIZ olsun